Ce tip de pantaloni să porţi la birou. 4 modele potrivite

Ţinuta pe care o adopţi zi de zi la birou trebuie să fie gândită respectând codul vestimentar al companiei pentru care lucrezi sau profilul jobului tău, după caz. Cert este că, fie că vorbim despre un mediu business strict sau despre unul mai relaxat, n-ar strica să fii la curent cu opţiunile, în materie de pantaloni, pe care le ai la îndemână. Iată, deci, patru modele de pantaloni numai bune de purtat la birou!

1. Pantalonii clasici


Pantalonii clasici, la dungă, sunt cele mai elegante opţiuni pe care le ai la dispoziţie pentru o ţinută ireproşabilă la birou.
Îi găseşti într-o varietate de croieli - drepţi sau usor evazaţi, cu talie joasă, normală sau înaltă, mai mulaţi sau mai largi etc. - de materiale şi de culori, însă, ca regulă generală, ar trebui să ştii aceştia sunt un "must have" dacă lucrezi într-un mediu formal sau semiformal care îţi impune o ţinută office ca la carte.

În funcţie de specificul jobului şi al companiei pentru care lucrezi, vei putea alege din opţiuni ceva mai conservatoare (spre exemplu, pantaloni drepţi, nu excesiv de mulaţi, în tonuri neutre de alb, negru, gri, maro) până la cele mai nonconformiste (în culori aprinse, mulaţi sau foarte evazaţi).

Pantalonii clasici se asortează cu piese vestimentare din acelaşi stil şi accesorii asortate: cămăşi la dungă, bluze elegante, sacou, pantofi office cu sau fără toc, eşarfă din mătase etc.

2.
Pantalonii capri


Pantalonii capri sau trei sferturi sunt şi ei o alegere demnă de luat în considerare, cu atât mai mult cu cât sunt disponibili şi în varianta elegantă şi în cea casual. Pentru un mediu formal, ideali sunt pantalonii capri similari celor clasici, singura diferenţă fiind lungimea - în rest, croiala, materialul, culoarea rămân aceleaşi. În acest caz, însă, atenţie la pantofi: cei mai potriviţi sunt cei cu toc mediu sau înalt ori, pentru un plus de confort, balerinii.

Celelalte tipuri de pantaloni capri - mulaţi, bufanţi, evazaţi etc.
- sunt alegeri potrivite dacă lucrezi într-un mediu relaxat, fără un cod vestimentar strict ori formal.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod