Rochia de vara si rochia de mireasa pentru acest sezon...

Creatorul de moda s-a oprit saptamana aceasta in fata unui alt subiect la fel de interesant ca si celelalte.
Creatorul de moda s-a oprit saptamana aceasta in fata unui alt subiect la fel de interesant ca si celelalte.
Dupa ce ti-a vorbit despre ce se poarta in materie de pantofi, dar si despre cum se imbraca femeile din Franta, acum iti prezinta tendintele in ceea ce priveste rochiile din acest sezon. La final, vorbeste putin si despre rochia de mireasa si ce trebuie ea sa reprezinte exact.
Rochia...
cea mai importanta in acest sezon
Rochia este o piesa de baza in garderoba feminina. Ea te ajuta foarte mult sa-ti creezi un look, te imbraca din cap pana in picioare. Dupa ce ai ales-o, nu mai trebuie decat sa o accesorizezi si vei iesi imediat din incurcatura. Vara, in mod special, rochia capata o importanta si mai mare in garderoba ta. De aceea, haide sa vorbim despre ce modele de rochii poti purta in vara asta...
Rochiile fluide
se evidentiaza prin amploare
In primul rand, trebuie sa vorbim despre rochiile lungi, fluide, din voal de matase, imprimate sau nu, dar care iti dau clar un aer de vacanta, chiar daca le porti in zona urbana. Te trimit cu gandul la iaht sau la o plimbare pe malul marii unde auzi apusul si simti vantul in miscarile rochiei. Bustul e bine sa fie marcat si, daca iti permite corpul, sa porti o rochie cu bretele subtiri. Subliniaza feminitatea trupului care se pierde apoi in largimea rochiei, pentru a se regasi la prima mangaiere a vantului.
O rochie lunga din voal de matase, glamour, este bine sa fie si larga, pentru ca acest material traieste foarte bine prin amploare.
Este foarte fluid, subtire si incepe sa capete greutate daca este folosit in drapaje sau largimi generoase, glamour.
O rochie din bumbac, lunga, imprimata, este binevenita si confortabila, poate fii romantica sau cu imprimeuri sau broderii folk. Pentru a da un pic de stalucire sau pretiozitate unui material mat, ca si bumbacul, poti purta sandale cu detalii metalice, fara toc, care sa dezgoleasca piciorul. Pentru un look de zi, poti opta pentru sandale cu platforma din lemn, etno.
Imprimeurile
fac diferenta...
La capitolul imprimeuri, vara aceasta ai mana libera, insa trebuie sa tii seama de anumite aspecte. Ne intoarcem aici la volum si spunem ca, daca imprimeul este mic, se preteaza ca materialul sa fie mult, astfel ca rochia sa capete volum. In schimb, daca vorbim de imprimeuri cu forme geometrice mari, atunci materialul folosit trebuie sa fie mai putin, rochia trebuie sa aiba mai putin volum, nu vei avea impresia unei rochii grele, incarcate.
Culorile imprimate pe matase au o stralucire speciala, pretioasa. Tinuta este delicata, feminina.
Bumbacul sau tricotul,
la fel de potrivite...
Nu mergi pe rochia din matase, poate sa fie mai scumpa, nu-i nimic! Poti opta pentru una din bumbac imprimat sau pe cele de inspiratie etno. Sunt foarte confortabile, fiind largi, si accesorizate cu bijuterii lungi, cu o pereche de ochelari deosebiti supradimensionati, rotunzi, cu o esarfa legata in jurul capului o sa capeti o imagine dupa care o sa intoarca toata lumea privirea. Si, ca outfit-ul sa fie complet, iti sugerez sa optezi la capitolul incaltaminte pentru o pereche de sandale sau pantofi cu talpa plata, sunt cei mai potriviti in aceasta situatie.
Daca este sa vorbim despre rochii scurte, cele din tricot sunt foarte potrivite pentru aceasta vara, pentru ca tricotul este un material practic, absoarbe transpiratia.
Am propus in colectia mea, o rochie din tricot brodat, care iese din cotidian, pentru ca desi nu este un material scump, tricotul poate fi tratat pretios. Pe langa cel brodat, exista si tricotul imprimat, care este foarte potrivit pentru rochiile de vara si foarte usor de purtat.
Dantela este
foarte cautata
pentru rochiile scurte, tip lenjerie. Sunt lejere si dau un aer de fragilitate in
caldura verii.
Bugetul limitat,
nu inseamna cantitate, ci... calitate
Daca ai un buget limitat, este mai bine sa investesti intr-o rochie cu mult volum, care este pretioasa. Este foarte bogata si stii ca, ori de cate ori o scoti, o sa aiba un efect deosebit. In plus, ai certitudinea ca aceasta piesa este purtabila in mai multe sezoane, fara sa-si piarda unicitatea.
Tocmai aceasta este si ideea brandului meu. Obisnuiesc sa fac piese care rezista, din punct de vedere estetic. Este important ca piesa sa reprezinte persoana care o poarta.
Rochii de mireasa
trebuie sa aiba o poveste...

Fiind o piesa vestimentara foarte importanta pentru tine, este obligatoriu sa te reprezinte si sa fie exact asa cum ai visat-o dintotdeauna. Daca in copilarie te imaginai intr-o rochie de mireasa printesa, alege-o pe aceasta. Daca vrei sa fie jumatate transparenta, jumatate opaca, nu-ti fie teama si poarta asa ceva. Daca iti doresti sa fie simpla, foarte bine, pentru ca astfel te vei simti bine in ea. Pe de alta parte, daca esti la polul opus si vrei una plina de pietre, ok, fa-o asa.

Trebuie sa fii constienta ca aceea este ziua ta, tu nu vinzi o imagine, nu te imbraci asa cum si-ar dori cei din jurul tau, te imbraci asa cum te simti tu bine.

Dupa ce te-ai decis in ceea ce priveste modelul, trebuie sa te opresti la detalii. Aici intervine luxul... Fiind o rochie speciala, trebuie sa simti ca a fost lucrata manual, nu ca a fost facuta din masina, intr-un sistem industrial, pe banda. Alege o broderie interesanta, drapaje, pliuri altfel, un finisaj special si, nu in ultimul rand, un material de calitate.

Si nu uita... Rochia de mireasa trebuie sa aiba o poveste in care sa te regasesti...

Accesoriile trebuie sa fie fine, lanturi subtiri si lungi. Tonurile pastelate sunt in armonie cu acest look.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • alexandra pe 21 Iun 2010, 17:12
    rochite frumoase

    rochii foarte frumoase. le-as cumpara pe unele, daca n-ar fi scumpe (probabil)

    0
    0

  • micki23 pe 20 Iun 2010, 19:08
    naspaaaaaaaaaaaa

    naspa rochii, NU le-as purta nici sa duc gunoiul

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod