Laurent Tourette si legatura dintre haine si coafura

Asa cum promitea inca de saptamana trecuta, astazi Elena ne va vorbi, impreuna cu Laurent Tourette, despre legatura dintre haine si coafura. In plus, stilistul ne va spune care sunt greselile pe care le facem atunci cand vine vorba despre par si ne va da cateva sugestii folositoare vizavi de parul si coafura noastra. Pentru inceput sa vedem ce ne imparteste Elena, pentru ca mai apoi sa-i dam cuvantul specialistului...

Este foarte important ca atunci cand ne gandim la look sa avem grija ca machiajul, coafura si hainele sa fie intr-o unitate

Exista insa situatii cand statul social, job-ul sau imprejurarile in care suntem pusi nu ne ofera libertatea pe care ne-o dorim vizavi de look-ul nostru. De aceea este bine sa ne punem imaginatia la munca si sa imbinam utilul cu placutul astfel incat rezultatul sa fie - macar - aproape de ceea ne dorim.

Atunci cand te gandesti la modul in care iti poti aranja parul, variante sunt destule, important este sa stii sa le pui in practica.

Cel care m-a invatat si pe mine cateva lucruri si cu care am si lucrat in show-urile de moda pe care le-am realizat sau un shooting-urile foto este Laurent Tourette, un hair-stylist extrem de cunoscut astazi. Pe langa experienta pe care a dobandit-o in timp, Laurent este hair-stylistul cu studii, sa nu mai vorbesc ca vine dintr-o familie cu traditie.

In ciuda faptului ca hainele pe care le creez nu sunt foarte simple, deci destul de dificil de pus intr-un context potrivit cu machiajul si coafura, Laurent stie de fiecare data sa le scoata in evidenta. Intalnirea cu el este deosebita. Pe mine, personal, m-a ajutat sa inteleg si sa realizez un look romantic sau unul clasic. In plus, m-a facut sa inteleg ca nu trebuie sa-mi fie frica sa experimentez lucruri noi atunci cand vine vorba depspre coafura.

Acestea fiind spuse, cred ca cel mai bine ar fi sa-l las pe el sa-ti vorbeasca despre aceste lucruri. La final, astept sa-mi spui care este parerea ta...

Laurente Tourette, despre tot ce inseamna coafura

Dragele mele, inainte de toate trebuie sa intelegem ca legatura dintre coafura si vestimentatie trebuie sa existe intotdeauna indiferent de situatie. Este adevarat ca baza unui outfit este data de haine si ca zona coafurii reprezinta doar 25%, insa cele doua trebuie sa "conlocuiasca" perfect, altfel iese un fiasco total.

Explicate fiind aceste lucruri, trebuie sa vorbim in continuare despre elementele de la care pornim atunci cand realizam sau cerem sa ne fie realizata o coafura.

Asadar, culoarea parului, culoarea ochilor, culoarea pielii si, bineinteles, aspectului parului, acestea sunt lucrurile de care trebuie sa tinem seama sau pe care trebuie sa le discutam cu stilistul nostru. Cea mai mare greseala este sa incercam sa realizam coafura perfecta si chiar sa ne iasa, dar care sa nu se potriveasca cu fizionomia fetei. De aceea este foarte importanta si discutia dintre client si hair-stylist... Pentru ca tot am ajuns la greseli, merita amintit faptul ca este absolut nepotrivit sa folosim amestecul de culori sau de suvite. Daca vrei, un exemplu in acest sens ar fi suvitele rosii pe parul alb. Asa ceva nu se face niciodata..

Daca ar fi sa vorbesc despre coafurile pe care imi place sa le realizez as putea spune ca imi plac foarte mult cele scurte - partile tunse scurt si lungime deasupra -, dar si careul plonjat. Nu pot uita nici parul lung colorat in degrade si filat in partea din fata...

Scurt si la obiect. Sfaturi utile...

Orientandu-ne insa spre aspectele practice, am decis ca, in continuare, sa va vorbesc despre ce coafuri se potrivesc si unde... Spre exemplu, la birou acolo unde ne petrecem cel mai mult timp, este potrivit sa mergem pe stilul cameleon.

Aceste coafuri cameleon sunt coafuri care merg peste tot. Pentru o astfel de situatie, parul trebuie sa fie aranajat simplu, elegant si rafinat.

Pentru ca este vara si inca mai mergem la mare sau la piscina, parul tau are nevoie de o ingrijire deosebita. Tocmai in aceste situatii ai ocazia sa-i acorzi atentia de care are nevoie. Alege, asadar, ca in concediu sa nu-ti aranjezi nicicum parul, lasa-l liber, lasa-l sa se odihneasca, lasa-l sa se relaxeze cu uleiuri si masti.

Daca alegi ca seara sa mergi la o petrecere, parul tau trebuie sa fie foarte bine coafat si, bineinteles, cu bun gust. Coafurile tandre, onduleurile care aduc finete fetei sunt cele mai potrivite moduri in care iti poti aranja podoaba capilara, asta spre deosebire de serile petrecute in club cand coafura ta trebuie sa iasa in evidenta. Aici totul este permis - parul drept, parul umflat, extensiile - poti fii cat mai indrazneata posibil pentru ca, nu-i asa, trebuie sa te faci remarcata.

La final, despre tendinte...

Nu puteam sa nu abordam si acest subiect care sunt convins ca se afla pe buzele oricui. Stii cum e... La moda este ceea ce iti sta tie bine si mai putin ce se poarta. Forma fetei, personalitatea, caracterul tau acestea sunt numai o parte dintre constantele de care depinde, pana la urma, moda...

Daca ar fi sa vorbesc strict despre tendinte, as putea spune ca la capitolul culori se poarta foarte tare maro-aramiu, caramel simplu sau caramel putin mai deschis, dar nu blond, platinat... In general se merge pe culori usoare...

La tunsori totul este permis, dar la moda este bobul cu careul planjat in fata...

Iata, asadar ca am terminat si lectiile de stil, saptamana viitoare va astept cu alte surprize pe masura.

Weekend placut!

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Eliza pe 1 Sep 2010, 08:57
    genial

    Eu m-am tuns 2 ani la Laurent si nu pot spune ce tunsori face si cat de bine le face....de fiecare data am plecat cu zambetul pe buze de acolo si m-am intors cu placere....

    0
    1

  • gratziela pe 28 Aug 2010, 14:55
    multumiri

    multumesc Laurente Tourette pentru coafura! Un an de zile nu a fost nevoie sa ma tund sau sa ma vopsesc! absolut superb!Sper sa mai am ocazia sa-mi las parul pe mainile tale. Faci o treaba extraordinara!

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod