Ingrid Vlasov, singurul designer roman la Saptamana Modei de la Paris

Invitata pentru prima data la Saptamana Modei de la Paris, Ingrid Vlasov a adus in fata publicului o colectie care a respectat perfect tendintele internationale, dar care a venit cu un plus... autentic: inspiratie din opera lui Brancusi.
Invitata pentru prima data la Saptamana Modei de la Paris, Ingrid Vlasov a adus in fata publicului o colectie care a respectat perfect tendintele internationale, dar care a venit cu un plus... autentic: inspiratie din opera lui Brancusi. De la culori, pana la Coloana Infinitului, de la ie pana la itari, piesele vestimentare create de Vlasov au facut senzatie.

"A fost foarte bine. Am urmarit indeosebi reactia fotografilor si am observat ca acestia fotografiau si spatele, deci a fost foarte bine"
, declara, in exclusivitate, Alin Galatescu, critic de moda.

Creatoarea a reusit, prin alegerile pe care le-a facut, sa dea o nota de tinerete couture-ului si, in acelasi timp, in ciuda motivelor traditionale alese, a "fentat" clisee, incercand si reusind sa modernizeze aceste simboluri. "Deviatia cu Brancusi si zona cu elemente traditionale au fost lucrate foarte bine, evitand astfel cliseele foarte des intalnite, reusind sa dea o nota moderna acestor linii din care s-a inspirat", povesteste in continuare, Galatescu.

Vorbim in acest caz de o serie de interpretari ale iei traditionale, dar si a itarilor. In plus, opera lui Brancusi a putut fi regasita prin gama de culori folosite: albul si bejul asemanatoare sculpturilor in lemn, dar si negrul si griul, binecunoscute in sculpurile in piatra. In plus, Vlasov nu putea sa nu-si aduca aminte de Coloana Infinitului pe care "a aplicat-o" cu ajutorul pietrelor pe rochii, doua piese avand in partea din spate o astfel de "constructie". In rest, colectia inseamna multa transparenta, multe broderii.

"Colectia a vrut sa sublinieze eleganta asa cum este ea definita la Paris, misterul din Venetia, luxul din Cannes, dar si traditia, regasita la Brancusi. Machiajul si coafura au fost proaspete, tineresti", declara Galatescu, pentru EVZ.

La capitolul show...


...lucrurile au fost atent gandite si puse in practica. "Echipa alaturi de care am lucrat pentru acest proiect este multinationala, de la directori de casting, pana la echipa de modele. In afara de Irina Lazareanu, care a deschis show-ul, pana la restul manechinelor: o negresa, o indianca, o japoneza, o americanca, pentru ca mai apoi sa ne apropiem de zona europeana - o frantuzoaica si o garnitura de rusoaice", remarca Galatescu. In plus, imaginea show-ului de moda a fost intregita de un cor de negri care au cantat muzica gospel si cateva coveruri celebre.

"3 conotatii pozitive"


Trebuie sa recunoastem ca aceasta participare schimba oarecum perspectiva modei din Romania. "Din punctul meu de vedere exista cel putin trei conotatii pozitive, atat pentru Ingrid, dar si pentru Romania. In primul rand, Ingrid Vlasov a avut ocazia sa-si faca intrarea pe piata franceza, dar si pe piata mondiala, daca stam sa ne gandim ca in Franta sunt cei mai importanti creatori. In al doilea rand, aceasta participare a insemnat o repunere a modei din Romania pe harta mondiala. Si, in cel de-al treilea rand, acest eveniment creeaza un nivel de asteptare pentru alti designeri romani", conchite Alin Galatescu, in exclusivitate pentru Eva.ro.
 

Comentarii (6)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • mona pe 25 Ian 2010, 10:08
    moda

    daca in tara asta te remarci cu ceva bun nu e bine daca vii cu ceva rau iar nu e bine.cum o dai nu ne mai multumeste nimic pt ca sintem incuiati si incapabili.apropo-raraesn

    0
    0

  • SMILEY_FACE pe 12 Oct 2009, 13:08
    ADEVARUL!!

    Ingrid Vlasov John Galliano, Karl Lagerfeld, Jean Paul Gaultier, Vivienne Westwood, Balmain, Givenchy, Louis Vuitton si… Ingrid Vlasov… CuIngrid Vlasov John Galliano, Karl Lagerfeld, Jean Paul Gaultier, Vivienne Westwood, Balmain, Givenchy, Louis Vuitton si… Ingrid Vlasov… Cum suna asta? Cum?! Fantasmagoric? Ei bine, aflati ca este lista designerilor/caselor de moda care si-au prezentat anul acesta colectiile in cadrul “Paris Fashion week”. Ingrid Vlasov tocmai a devenit primul designer roman EVER introdus de Federatia Creatorilor Francezi in Constelataia Marilor Designeri. Colectia Primavara/Vara 2010 este inspirata din opera sculptorului Constantin Brancusi.Eu va mai spun doar ca Ingrid este absolventa a European Institute of Design Rome. FELICITARI si MULTIMIM, INGRID!!

    0
    0

  • SMILEY_FACE pe 12 Oct 2009, 12:52
    INGRID VLASOV CREATOAREA DE MODA CARE A AJUNS LA PARIS

    ...SI A INTREGULUI COLECTIV...SUNT STUDIILE EI IN DOMENIU LA UNA DITRE CELE MAI RENUMITE SCOLI DE MODA SI DESIGN VESTIMENTAR DIN ITALIA...ESTE UN DESIGNER FOARTE BUN ...POATE MULT PREA BUN PENTRU TARA IN CARE TRAIM...

    0
    0

  • SMILEY_FACE pe 12 Oct 2009, 12:49
    INGRID VLASOV CREATOAREA DE MODA CARE A AJUNS LA PARIS

    NU INTINATI UN OM CARE A FACUT CEVA PENTRU MODA DIN TARA NOASTRA...NU ARUNCATI CU NOROI INTR UN OM CARE A READUS MODA ROMANEASCA IN RANDUL MARILOR DESIGNERI, DE CE NU A AJUNS BOTEZATU , ROMANITZA SAU ALTII LA CEL MAI MARE SHOW DE MODA DE LA PARIS...VA SI RASPUND LA ACEASTA INTREBARE...PENTRU CA NU AU VALOAREA CREATOAREI DE MODA INGRID VLASOV...NU SUNT BANII TATALUI EI ...ESTE MUNCA EI SI A

    0
    0

  • ileana.voicu pe 12 Oct 2009, 10:04
    @rares

    Dragul nostru cititor, nu stiu cum sa-ti spun, dar nici "taticul lui Vlasov" si nici alt "tatic" nu a platit ca sa apara acest articol. Fie ca ne place sau nu, Ingrid Vlasov a fost singurul designer care a aparut la Paris Fashion Week si, din punct de vedere jurnalistic, a fost absolut necesar sa scriem despre asta. Merci

    0
    0

  • raresn pe 12 Oct 2009, 09:35
    oare cat?

    Oare cat o fi platit taticul ei ca sa apara martafoaica la Paris? Oare cat o fi platit taticul ei ca sa se scrie acest articol?? Mult? Putin? Eh ... pentru ei oricum nu conteaza banu' ...

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod