Ce trebuie sa iei cu tine in vacanta? Elena Perseil iti da raspunsul...

Te-ai hotarat sa pleci in vacanta si nu stii care sunt piesele pe care sa le iei mai intai?
Intotdeauna ai avut probleme cu greutatea gentii de voiaj si cu piesele vestimentare pe care le-ai luat si pe care, in majoritatea cazurilor, nu le-ai purtat nici macar o data? Din contra, ti s-a intamplat sa-ti lipseasca lucruri importante din bagaj, tocmai pentru ca l-ai facut pe fuga sau pentru ca nu te-ai gandit dinainte ce-ti trebuie cu adevarat?
Ca sa nu te mai intalnesti cu astfel de situatii, designerul Elena Perseil iti spune, in cateva cuvinte, ce trebuie sa contina bagajul tau.
Rochia lunga
un must-have
Un bagaj facut pentru o iesire scurta din cotidian sau pentru o vacanta mai lunga, trebuie sa contina strictul necesar.
Chiar si asa, este important sa ne oprim cateva minute asupra lui si sa-l organizam "ca la carte".
Pentru ca vorbim despre o vacanta de vara, din punctul meu de vedere este important sa avem in bagaj o rochie lunga, imprimata, fie din bumbac, fie din matase. Aceasta piesa poate fi purtata fie seara la restaurant cu o pereche de incaltari cu talpa plata sau, daca este frig, completata cu un cardigan. Acesta din urma poate fi din bumbac sau din lana tricotata. In plus, ca sa completezi tinuta, poti apela la un sal colorat care, pe langa aspectul foarte frumos pe care o sa-l dea tinutei, iti da tie senzatia de vacanta.
Rochia lunga este utila in toate situatiile. In functie de cum o accesorizezi, poate fi eleganta sau casual. Daca alegi sa-ti pui ceva lung la gat, ii dai "un aer" deosebit, de ocazie speciala.
Short
pentru drumetii
Daca ai de facut trasee, daca vrei sa strabati in lung si in lat, zona in care te-ai hotarat sa evadezi, atunci trebuie sa te asiguri ca ti-ai pus in bagaj un papuc sau un pantof foarte comod. Eu spun ca cel mai bine, in acest caz, este sa evitam slapii si sa alegem o pereche de incaltari cumva... "legate" de picior.
In plus, tinuta ta pentru acest gen de excursie poate fi completata de un sort cu tot felul de buzunare, numai bun pentru plimbarile pe care ai de gand sa le faci. Acesta poate fi din in, in cu bumbac si, ca sa te asiguri ca vei scoate tinuta din anonimat si ca sa-i dai valoare, este bine sa te asiguri ca sortul cu multe buzunare aplicate, are si borderie. Acest detaliu iti da certitudinea ca nu vei avea o tinuta comuna, ca nu porti o asa-zisa, uniforma de calatorie.
Tricoul,
perfect in orice ocazie
Tinuta poate fi completata de un tricou simplu pe care iarasi il poti accesoriza cu ceva simplu, niste margeluse ciudate, sau un lant care sa aiba atasat in partea de jos un ursulet, o buburuza.
Acum sunt foarte potrivite accesoriile de acest gen: ursulet, broasca testoasa, buburuza.
Costumul de baie
accesorizat
Costumul de baie, poate fi de asemenea, completat de tunici sau pareo foarte uzitate in aceasta vara. Pot fi din bumbac, brodate sau din matase brodata, un pic transparenta, care ne duce cu gandul la stilul folk. In plus, nu trebuie sa uiti de slapi care de data aceasta pot fi si in plastic, dar care, daca sunt accesorizati cu pietre sau strasuri, castiga pretiozitatea de care are nevoie orice tinuta.
Salopeta
te scoate din orice situatie
O alta piesa foarte utila in aceasta vacanta poate fi si salopeta. Este comoda, lejera, o piesa care iti da siguranta ca nu o sa te surprinda nimeni intr-o situatie penibila.
Eu, de exemplu, am o salopeta in care ma simt foarte bine. O salopeta din tricot, simpla, foarte confortabila. Este o piesa vestimentara cu stil, dar incredibil de comoda. Ma simt extraodinar de bine in ea si toata lumea ma admira atunci cand o port. In functie de cum o accesorizez, poate fi eleganta sau casual. Este permisiva si, pentru ca am ales sa o fac in mai multe culori si combinatii de culori, port purta acest model in mai multe ocazii, iar oamenii cu care ma intalnesc sa nu-si dea seama ca practic piesa este aceeasi, interpretata diferit.
Pot purta aceasta piesa peste un maieu sau peste un tricou mulat. De asemenea, salopeta poate fi accesorizata cu o curea lata pe sold sau talie, in functie de ce parte a corpului vrei sa scoti in evidenta.
Echilibrul in tinuta...
Ca o paranteza as vrea sa spun - apropo de combinatia intre salopeta larga si maieul mulat - ca intotdeauna trebuie sa existe un echilibru intre stramt si larg in vestimentatia noastra. De obicei, daca ai o fusta larga, pui un top mulat sau invers. De asemenea, tunica larga se potriveste foarte bine cu un pantalon stramt sau cu un sort.
Tunica,
eleganta pe plaja
Tunica este, de asemenea, importanta in vacanta.
Ai grija sa-ti iei una sau doua pe care sa le poti purta peste costumul de baie, dupa ce pleci de la plaja. Tine cont ca detaliile fac diferenta si te scot din anonimat!
Incaltamintea si geanta,
La capitolul incaltaminte, in afara de slapii si de papucii cu talpa joasa, nu trebuie sa-ti lipseasca sandala cu platforma, care iti ofera comodidatea de care ai nevoie si pe care tocurile nu ti-o pot asigura.
Daca este sa vorbesc despre geanta, iti sugerez sa-ti pui in bagaj una mare si un mica. Pe cea mica o vei folosi tot timpul, fie ca mergi la plaja, fie ca mergi la restaurant sau la plimbare, in timp ce pe cealalta o vei folosi atunci cand trebuie sa-ti pui lucrurile voluminoase, la care nu vei avea acces pe toata perioada drumului pe care il faci pana la destinatie. Aceasta din urma trebuie sa fie din piele si inchisa la culoare. Este importanta ca geanta aceasta sa fie rezistenta la zgarieturi si usor de depozitat oriunde, fara sa-ti fie teama ca o sa se murdareasca.
Accesoriile eleganta pe plaja
Acestea sunt foarte importante si te ajuta sa-ti pui in valorea tinuta, dar si pielea bronzata. Cordelutele de par in genul celor din anii '20 sunt foarte potrivite pentru aceasta vacanta. De asemenea, poti sa-ti pui o bratara draguta sau un inel, o bratara pe glezna sau un colier la gat. Nu uita nici de cercei, dar ai grija sa nu-ti incarci foarte mult outfit-ul, pentru ca astfel se va pierde esenta.
Inteligenta bagajului,
in loc de concluzie
Pentru a nu face nicio greseala, incearca sa te gandesti clar, de la inceput, cam ce ai pune. Este bine ca din start sa gandesti tinuta per total, cu susul si josul. Atfel vei castiga timp si te vei simti bine in vacanta pentru ca tinutele vor fi deja facute si nu vei intampina situatia in care sa-ti spui: "Uite, puteam sa-mi iau si asta si cealalta si am uitat!".
Ai grija sa iei in calcul si temperaturile, pot fi doua zile calduroase si altele doua, de exemplu, reci. Atunci este imporant sa stii cum le accesorizezi, cum le completezi, ca sa nu ai surprize neplacute.
In plus, tine cont de faptul ca in concediu poti sa porti orice nu ai putea imbraca la serviciu. Daca ai piese vestimentare despre care crezi ca nu cadreaza cu atmosfera de la job, pentru ca sunt prea decoltate sau prea colorate, poarta-le acum. In concediu iti poti permite orice, iar daca esti o fire timida, acum e momentul sa dai frau liber imaginatiei. Acesta este momentul in care poti sa faci toate testele care-ti trec prin cap pentru ca acolo nu vei fi judecata de nimeni.
Toata lumea este relaxata, este destinsa.
Concediu placut!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod