Cum să scapi de urmele de sare de pe încălţăminte. Trucuri utile!

Adori ghetele pe care le porţi în această iarnă şi nu vrei ca zăpada să ţi le distrugă? Află ce trebuie să faci! 1. Curăţă ghetele din piele întoarsă cât încă sunt ude, nu

Adori ghetele pe care le porţi în această iarnă şi nu vrei ca zăpada să ţi le distrugă? Află ce trebuie să faci!
Depositphotos_61401575_m-2015

1. Curăţă ghetele din piele întoarsă cât încă sunt ude, nu lăsa acest procedeu pentru a doua zi! Dacă este vorba de piele normală, netedă sau lucioasă, atunci este de preferat să le laşi să se usuce înainte de a trece la treabă!

2. Oţetul este foarte util pentru îndepărtarea petelor produse de sarea din zăpada. Acesta se poate dilua cu apă, dar se poate utiliza şi simplu dacă petele sunt mai dificil de scos.

3.

Imediat după curăţare, şterge bine cu o cârpă uscată, de preferat cât mai moale.

4. Dacă încălţămintea este din piele naturală normală, foloseşte o cremă pentru a-i reda strălucirea şi pentru a o hidrata. Poţi utiliza chiar şi o cremă de mâini dacă nu ai una specială pentru pantofi.

5. Dacă este vorba despre pielea întoarsă, evită să foloseşti oţetul pentru că o va decolora. Este suficient să freci zonele afectate cu o cârpă îmbibată în apă caldă, după care să o laşi să se usuce natural, nu aproape de o sursă de căldură.

6. Lămâia poate fi şi ea o alternativă a oţetului, însă nu trebuie folosită frecvent şi agresiv.

7. Şi ceapa poate face minuni.

Freacă zonele afectate cu partea tăiată a acesteia, însă ai grijă ca apoi să cureţi bine şi să dai pantoful cu cremă.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod