Vuitton, Valentino, Kenzo, Roland Mouret si Yves Saint Laurent...

...dau trendurile la Paris Fashion Week. Revenirea la epoca anilor '80, '90, Sahara, Africa de Sud sau stilul army - acestea sunt o parte dintre sursele de inspiratie ale creatorilor care participa zilele aceastea la cel mai important eveniment de moda din lume.
...dau trendurile la Paris Fashion Week. Revenirea la epoca anilor '80, '90, Sahara, Africa de Sud sau stilul army - acestea sunt o parte dintre sursele de inspiratie ale creatorilor care participa zilele aceastea la cel mai important eveniment de moda din lume.

Louis Vuitton propune stilul hippie


Revenire la epoca de aur a anilor '80 - '90. Hainele de strada prezentate de casa Vuitton merg pe stil hippie sau folosesc din abundenta motivele tribale. Toate acestea sunt completate de accesoriile supradimensionate sau perucile afro. Marc Jacobs, designerul casei Vuitton, a mers pentru sezonul urmator pe corsete din satin cu bijuterii incastrate, pe camasi cu franjuri in stilul cowboy-ilor americani, dar si pe pantaloni scurti din denim si jambiere din dantela.

Din punctul de vedere a lui Jacobs, din garderoba femeii moderne, in primavara/vara anului 2010, nu trebuie sa lipseasca franjurii, mocasinii colorati cu toc din metal, ghetutele fluorescente, cizmele de cowboy, gentile in stilul sacilor de marinar, sandalele tip sabot sau cozile de blana la caciuli.

Show-ul a fost plin de piese vestimentare inspirate de specificul Vestului Salbatic, un dress code haotic, fara norme, dar si piese vestimentare inspirate din hainele pe care le purta Madonna la inceputul carierei.

Kenzo plaseaza femeia in Sahara


Colectia de la Kenzo, semnata de designerul Antonio Marras, te duce cu gandul la uscaciunea Saharei. Marras a construit femeia-explorator, in bej si bucati de materiale printate pe fond albastru, dar si foarte multe tricotaje. Femeia-calator, in viziunea lui Marras, opteaza pentru haine practice, topuri cu gluga, pantaloni sarouel (pantaloni largi cu turul cat mai lasat) si o geanta imensa, supradimensionata, in care sa-si poarte toate bunurile.

O alta categorie de femeie, creionata de Antonio Marras, este femeia razboinica. Vestimentatia sa, asa cum ii spune si numele, este inspirata din tinuta militara, cu pantaloni scurti kaki, curea tip funie, jacketa tip safari, toate accesorizate cu broderii, care te duc cu gandul la uniformele de camuflaj.

Aerul etno a fost dat de centurile elaborate, impletite cu siraguri de bijuterii. Auriul a fost culoarea vedeta a acestei colectii, care s-a potrivit perfect cu zona in care a fost "amplasata" colectia, Sahara.

Roland Mouret se foloseste de volume


Roland Mouret a descoperit volumele. "Nu este vorba despre o singura estetica, un singur show, o singura rochie", asa si-a caracterizat designerul colectia. Creatorul inspirat de moda bastinasilor din Africa de Sud, a creat un model de pantaloni iesit din comun, modelul cosulet. Un pantalon din matase, cu buzunare aplicate cat mai jos, picate, si cu o fusta aplicata in partea din fata. In afara de acest model, creatorul a adus in fata publicului si varianta asemanatoare, de fusta.

Silueta creata de acest model este chic si de efect, mai ales atunci cand fusta de matase bleumarin, astfel croita, a fost completata de o bluza in culoarea uleiului de masline. O alta combinatie posibila si de efect este cea dintre o bluza neagra si o pereche de pantaloni "cosulet", orange.

Pe langa aceste modele noi, iesite din comun, Mouret a prezentat si o serie de obiecte vestimentare simple, usoare, cum sunt, de exemplu, rochiile negre legate in talie cu o panglica neagra, menita sa creeze un efect vizual asupra problemelor din aceasta zona. Toate piesele vestimentare prezentate de Mouret au fost accesorizate cu o sumedenie de coliere aurii, supradimensionate.

Tendintele anilor '80, care au inceput sa fie vizibile inca din sezonul toamna-iarna 2009/2010, se regasesc si in colectia semnata de Mouret. Este vorba despre acele pardesie cu epoleti, despre asa numitul cardigan Second-Skin (foarte strans pe corp), dar si despre jambierele in dungi albe si negre.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • denissa00 pe 8 Dec 2009, 15:45
    ...

    Louis Vuitton a avut intotdeauna parade exceptionale ,prin tinuta,alură si prezentare intr-un cadru cu atentie ales .

    1
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod