“The Bloomsbury Girls”, colecţia de toamnă-iarnă 2014 Burberry Prorsum

Casa de modă britanică, Burberry a prezentat la Londra, în Kensington Gardens, colecţia feminină de toamnă-iarnă 2014 Prorsum, intitulată “The Bloomsbury Girls”.
Aceasta a fost inspirată de artele decorative britanice care au luat naştere în Bloomsbury şi Charleston, casa şi respectiv locul de întâlnire al scriitorilor, pictorilor şi intelectualilor londonezi care au format la sfârşitul secolului al XIX-lea celebrul grup Bloomsbury. 
 
Modelele, printre care s-au aflat Cara Delevingne şi Suki Waterhouse (imaginea parfumului feminin Brit Rhythm) au defilat ca adevărate “opere de artă” în ţinute care au mizat pe efectul suprapunerilor. Astfel, rochii fluide din mătase au fost combinate cu trench-uri relaxate, cu detalii pictate manual.


Poncho-uri supradimensionate din caşmir, dar şi jachete din piele de oaie au fost mixate cu rochii cu motive geometrice, prinse în talie cu curele înguste din piele sau cu brâuri. Eşarfe late, din mătase, cu motive iconice au fost ingenios suprapuse peste rochii “parte peste parte”, creând un efect boho-chic. Ţinutele au fost completate de accesorii inovative, precum noua geantă Bloomsburry (decorată cu un colaj eclectic de motive textile şi aplicaţii decorative) şi ghete decupate, pictate manual. 

Modelele, printre care s-au aflat Jean Campbell, Malaika Firth, Neelam Johal, Matilda Lowther, Jourdan Dunn, Charlotte Wiggins, Edie Campbell, Sung Hee Kim şi Xiao Wen Ju au fost machiate cu produse de beauty Burberry.
Look-urile au făcut referire la spiritul nonconformist şi artistic al colecţiei. Pe pleoape au fost folosite farduri în nuanţe de roz-antic şi mov-prună care au amintit de tuşa pictorilor, pe buze au fost aplicate rujuri în tonuri naturale de roz-lalea, în timp ce pielea a avut un efect mat, satinat. 

Credit foto: Burberry 
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • kiki pe 13 Nov 2014, 07:51
    bravo!

    Foarte bine scris articolul,chiar l-am parcurs cu placere,si a explicat imaginile

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod