Laura Lazar, printre printese punk

Mini-interviu cu Laura Lazar, creatoarea colectiei


Ce ne poti spune despre aceasta colectie?


A inceput totul ca o joaca. Imi doream de foarte mult timp sa am hainute cu personajele mele preferate din desene animate si a venit, oarecum, ca o propunere din partea celor de la Baneasa impreuna cu cei de la Music Channel, sa facem o colectie si m-am gandit ca este o ocazie buna sa promovez ceea ce iubesc.

Este o linie separata de linia mea de designer, chiar am tinut sa precizez ca aceasta nu este propunerea mea pentru primavara - vara. Este o linie care o sa continue de acum incolo si in fiecare an o voi updata, se numeste "Just fucking special", iar ce am prezentat in seara asta se numeste "Wonderland with Dark Princesses", pentru ca am transformat printesele in niste printese foarte gotice, foarte dark, le-am machiat, le-am facut mult mai sexi.

Foarte puternice...


Da, foarte puternice si muzica a fost la fel. Pentru ca asta simt eu acum si fac ceea ce simt.
Eu, in momentul de fata, simt foarte mult gothic si am vrut sa creez pe genul acesta.

Colectia de designer va avea aceleasi influente gotice?


Nu. Colectia de designer este pe anii '60, foarte mult pop-art. In general, cam ce fac pentru linia de designer presupune foarte multe imprimeuri. Acum este pentru prima data cand voi lucra cu imprimeuri vectoriale, lucru care nu s-a mai facut in Romania, pana acum. Vor fi foarte multe imprimeuri colorate, optice, psihedelice, pe geometrie multa, si o sa incerc sa merg foarte mult pe pop-art, pentru ca este un stil pe care nu poti sa-l faci mass market. Tricourile sau stilul acesta gothic poate fi transpus in foarte multe feluri, pe cand stilul '60's pop-art este mult mai dificil de transpus.

Sa revenim putin la colectia din aceasta seara si te rog sa-mi spui cine a creat mesajele scrise pe fiecare tricou prezentat?


Mesajele, in mare parte, sunt citate din desenele animate. Apropo de mesaje, pot spune ca multe sunt citate spuse chiar de fete, de cele trei personaje, Ariel, Belle si Alice.
Cu unele ne-am jucat, un exemplu in acest sens este unul dintre tricourile cu "Alice in Tara Minunilor", un mesaj in care se vorbeste de timp si suna ceva de genul: "Ti-a venit timpul" ("Time has come").

Alice nu zice niciodata lucrul acesta, insa, fiindca am gandit-o ca pe o printesa malefica, acum i se potriveste foarte bine. De asemenea, ne-am legat de timp, pentru ca ea se joaca cu ceasul, cu Iepurele si este intr-o alta lume. Acesta este motivul pentru care am spus ca Wonderland este o sursa inepuizabila de inspiratie pentru designeri si atunci poti sa creezi foarte multe.

Care este targetul acestei colectii?


Sper sa fie cat mai multe persoane care sa aleaga aceste produse. Un singur lucru pot sa spun - 9 din cele 10 manechine care au prezentat in aceasta seara si-au oprit cate un tricou.

Dar cred ca toate vor, ba colanti, ba tricou, chiar si fustele gotice au fost foarte bine primite. Eu cred ca o sa fie un trend acceptat, pentru ca romanii sunt din ce in ce mai interesati de moda si, atunci, devenind consumatori de moda, vor accepta si astfel de idei.

 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Beutza pe 7 Nov 2008, 13:44
    :X

    imi place foarte mult :)

    0
    0

  • yulys pe 7 Nov 2008, 13:31
    place:X

    si mie imi place multttt punk`ul:X

    0
    0

  • x_pisycutza_x pe 22 Oct 2008, 16:03
    :X

    i love punk :X:X:X::X

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod