Esti Eco, esti la moda!

Conceptul Eco a ajuns si in Romania. Bumbacul, inul, matasea, canepa, produsele reciclabile - luxury green, toate acestea sunt elemente care fac parte din conceptul Eco.

Conceptul Eco a ajuns si in Romania. Bumbacul, inul, matasea, canepa, produsele reciclabile - luxury green, toate acestea sunt elemente care fac parte din conceptul Eco. Poate cel mai la indemana domeniu in care se poate manifesta acest curent este moda. Designerul Clara Rotescu, mizand pe acest lucru, a ales sa creeze o colectie vestimentara in spiritul Eco... din toate punctele de vedere.

Clara Rotescu - Miau


Cum poti explica, in cateva cuvinte, conceputul "Eco"?

Tehnic, conform STEP (Sustainable Education Project), Eco-Fashion inseamna fabricarea hainelor luandu-se in considerare impactul asupra mediului inconjurator, conditiile de munca ale celor implicati si sanatatea consumatorilor. (Organizatia Fair Trade se asigura ca materialele textile sunt obtinute din bumbac, in sau canepa 100% organice, iar cultivatorii sunt platiti corect pentru munca lor).

Lana si matasea sunt organice (acest lucru doar daca viermii si oile sunt hranite cu plante crescute organic).

Eco inseamna luxury green, pentru ca a fi 100% organic este aproape imposibil, mai ales cand vii dupa anii '60, anii sinteticului.

Eco inseamna razboi blanurilor, dar nu este Pro-Sintentic.

Eco inseamna mai aproape de natura, protejand sau avand grija sa nu ii risipim resursele.


 Cum s-a regasit Eco in colectia pe care ai prezentat-o la Baneasa Shopping City?

Eco presupune mai mult un mod de viata, de aceea, in cadrul evenimentului Be Eco, ce a avut ca pretext prezentarea Miau by Clara Rotescu, am tras un semnal de alarma: am donat 12 biciclete unor personalitati publice - Attila Korody, ministrul Mediului, Luminita Anghel, Jojo, Mihaela Tatu, Daniela Nane, Valentina Pelinel, Rita Muresan, Corina Danila, Mircea Geoana, Florentina Opris, Bianca Brad, Mircea Solcanu. Ce inseamna acest lucru? Trebuie sa invatam sa traim  mult mai sanatos!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod