Cum sa ai grija de bijuterii

Diamond Bijou iti ofera astazi cateva sfaturi pentru a sti cum sa aigrija de bijuteriile pe care le porti.

Atat pietrele pretioase, cele fine, cat si perlele trebuie ferite detemperaturile foarte inalte sau de foc, care pot distruge piatra (incazul diamantului) sau ii pot schimba culoarea (de exemplu, in cazulsafirului, rubinului sau smaraldului).

Orice bijuterie trebuie protejata de socuri, de aceea nu este recomandatapurtatea sa atunci cand faci sport, sau orice alta activitate in timpulcareia poti lovi sau deteriora piatra.

Pietrele pretioase sau fine trebuie ferite de contactul cu diferiti acizi,grasimi sau detergenti, de aceea nu este recomandat sa porti bijuteriiin timp ce te ocupi de treburile casnice.

Nu incerca sa cureti montura bijuteriilor cu obiecte ascutite sau deorice alt fel.

Bijuteriile trebuie curatate, iar montura verificata o data pe an,dar numai de catre bijutieri, care folosesc baile de ultrasunete pentruacesta.

Perlele necesita o ingrijire speciala.
Diverse cosmetice (parfumuri,creme, spray-uri) pot deteriora perlele din coliere. Firul folosit pentrucolierele din perle, confectionat din matase naturala, trebuie schimbatdin cand in cand, deoarece prin purtare, se impregneaza cu transpiratie sialte produse cosmetice care pot deteriora grav perlele din tot sirargul.

Perlele, fiind mai putin dure, se recomanda sa nu fie pastrate laolalta cualte bijuteriui sau obiecte, care le pot zgaria, diminuandu-le substantialvaloarea.

Orice bijuterie cu pietre pretioase, fine sau perle, trebuie pastrataseparat, in cutiuta in care a fost cumparata de la bijutier.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod