Mersul pe bicicletă în sarcină: ai nevoie de repaus total sau îți poți continua activitatea preferată?

Deși exercițiile de yoga până spre finalul sarcinii nu ridică semne de întrebare, mersul pe bicicletă provoacă dubii, priviri critice și avertismente de la prieteni sau familie. Află dacă mersul pe bicicletă în sarcină este sigur sau nu.
Oare ce înseamnă sarcina pentru viitoarele mămici care adoră să meargă pe bicicletă? Chiar trebuie să o lase deoparte în timpul celor 9 luni și să-și găsească o activitate alternativă? Se pare că nu este nevoie de măsuri atât de drastice.
Exercițiile fizice au un rol important în timpul lunilor de sarcină, menținând sănătatea fizică și psihologică a femeilor. Potrivit Cogresului American al Medicilor Ginecologi și Obstetricieni, aerobicul și mersul pe bicicletă în sarcină aduc numeroase beneficii printre care:
- ameliorarea stării de spirit;
- scăderea riscului de depresie sau anxietate;
- corectarea posturii corpului;
- favorizarea somnului liniștit;
- creșterea rezistenței fizice necesare în momentul nașterii.
Deși este adevărat că există și riscuri asociate, ciclismul poate fi în continuare o activitate utilă pentru viitoarele mame care își iau toate măsurile de precauție.

 
Iată ce trebuie să includă strategia pentru mersul pe bicicletă în sarcină fără riscuri pentru mamă sau bebeluș:

 
1. Fii atentă la modul în care reacționează corpul tău

Nu contează cât de multe minute sau cât de departe ai pedalat săptămâna trecută. Important este cum te simți astăzi.
Fiecare trimestru de sarcină va adăuga noi provocări în ceea ce privește folosirea bicicletei, de la starea de greață până la senzația de epuizare sau problemele de menținere a echilibrului. Dacă organismul tău îți indică nevoia de a face o pauză sau de a te opri ascultă semnele de avertizare.

 
2. Transformă hidratarea într-o prioritate

Ia suficientă apă la tine pentru a putea înlocui lichidele pierdute prin intermediul transpirației sau urinării.

 
3. Ia în calcul ce opțiuni ai la dispoziție pentru a merge la toaletă pe traseul ales

Corelează hidratarea cu o strategie utilă care să-ți permită să mergi la toaletă când ai nevoie. Pedalarea supune vezica urinară unei presiuni suplimentare față de greutatea fătului. Deși probabil că vei fi lăsată să intri mai repde la toaletă dacă ești însărcinată, este o idee bună să verifici dacă există toalete suficiente pe ruta pentru care optezi.

 
4. Ajustează bicicleta pentru a te simți confortabil

Uită de bicicleta ajustată exclusiv pentru a prinde viteză și adoptă o atitudine mai relaxată. Familiarizează-te cu toate ajustările pe care le poți face pe măsură ce dimensiunile abdomenului tău cresc.
Uneori va fi nevoie să faci schimbări de la o zi la alta.

 
5. Îmbracă-te în straturi

Este mult mai confortabil să mergi pe bicicletă dacă te îmbraci în straturi pentru că te vei putea adapta schimbărilor de temperatură fără să te aprinzi la față sau să transpiri foarte mult.

 
6. Alege un sutien sport confortabil

Precis îți vei da seama rapid că nu numai dimensiunile stomacului se modifică, ci și mărimea la sutien. Optează pentru un sutien sport care îți oferă susținere, dar ocolește modelele foarte fixe, care îți vor da impresia că nu poți respira.

 
7. Evită supraîncălzirea

În timpul sarcinii ți se va face cald mai ușor pentru că organismul tău este mult mai solicitat pentru dezvoltarea bebelușului. Pentru a preveni supraîncălzirea în timp ce mergi pe bicicletă este recomandat să-ți legi o batistă dintr-un material răcoros în jurul gâtului și să nu eziți să te oprești să iei o înghețată când este nevoie.

 
8. Asigură-te că nu pedalezi prea tare

Majoritatea experților au renunțat la măsurarea ritmului bătăilor inimii în timpul ciclismului în favoarea unui indicator mult mai simplu de urmărit. Vei ști că pedalezi prea tare și îți suprasoliciți organismul dacă observi că nu poți discuta în timp ce mergi pe bicicletă.
Redu ritmul dacă se întâmplă acest lucru.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod