Băuturi pentru gravide: ce este indicat și ce trebuie să eviți

Atunci când aștepți venirea pe lume a celui mic trebuie să ai un meniu sănătos, iar băuturile consumate trebuie să-ți susțină eforturile. Află ce băuturi pentru gravide sunt indicate și ce ar trebui să eviți.
Sarcina este o perioadă specială în viața fiecărei femei și cu siguranță primești foarte multe sfaturi, atât în legătură cu dieta, cât și legat de camera copilului sau jucării. Chiar dacă este greu să ții minte totul, trebuie să-ți stabilești câteva reguli de bază pentru alimentație, astfel încât tu și cel mic să vă simțiți bine.
Exercițiile speciale, frecvența consulturilor și listele de suplimente sau ceaiuri pe care le poți consuma pot părea copleșitoare în unele momente. Ia lucrurile pe rând, relaxează-te de fiecare dată când ai ocazia și vei reuși să te bucuri de această perioadă. Probabil când vine vorba despre băuturi pentru gravide te gândești la alcool, pe care trebuie să-l eviți complet, sau la ceaiuri și cafea, pe care trebuie să le consumi moderat. Însă alte băuturi cum sunt smoothie-urile sau băuturile sportive nu sunt clasificate atât de clar.

 
Iată cum te poți orienta astfel încât să alegi băuturi pentru gravide care să fie sănătoase pentru tine și cel mic:

 
1. Apa este benefică

„Cea mai bună alegere în materie de băuturi pentru gravide este apa plată. Contribuie la menținerea lichidului amniotic și ajută fătul să se dezvolte optim”, explică dr.
Natalie Allen, nutriționist certificat. Apa menține hidratarea optimă a organismului și asigură funcționarea tuturor organelor. Potrivit specialiștilor, femeile însărcinate ar trebui să bea aproximativ 2,5l de apă în fiecare zi. Probabil este mult mai mult decât cantitatea cu care erai obișnuită, dar hidratarea este esențială atât în timpul sarcinii, cât și după aceea, când vei alăpta bebelușul. Dacă ai anumite probleme de sănătate care nu îți permit să consumi această cantitate de lichid, discută cu medicul pentru a găsi soluția potrivită.

 
2. Sucul de portocale este permis

Pe lista de băuturi utile poți include și sucul de portocale. În timpul sarcinii este indicat să alegi sucul de portocale care conține și calciu, cu rol important în menținerea densității osoase. Vitamina C din sucul de portocale favorizează absorbția optimă a fierului, iar acidul folic din această băutură asigură dezvoltarea optimă a fătului din punct de vedere neurologic.
Potrivit specialiștilor, este indicat să iei suplimentele nutritive cu suc de portocale. Nu consuma decât suc de portocale pasteurizat pentru a minimiza riscul de contact cu agenții patogeni.

 
3. Băuturile sportive pot fi consumate

Poate vei fi surprinsă de această veste, dar ai voie să bei acest tip de băuturi în timpul sarcinii. Potrivit specialiștilor, băuturile sportive cu electroliți au un rol esențial în timpul sarcinii. Crampele de la nivelul picioarelor sunt foarte des întâlnite în rândul femeilor însărcinate, iar aceste băuturi reduc durerile și disconfortul. Cu toate acestea, tebuie să citești cu atenție etichetele și să alegi o variantă care nu are prea mult zahăr.

 
4. Nu bea foarte des cafea sau ceai

În timpul sarcinii trebuie să fii atentă la cât de multă cafeină consumi. Nu trebuie să depășești 200mg de cafeină, care este echivalentul unei căni de cafea. Atunci când te gândești să te răsfeți cu o cafea după-amiaza este indicat să analizezi dacă ai consumat și alte băuturi care conțin cafeină până la acea oră pentru a evita excesul.

 
5. Nu bea lapte nepasteurizat

Laptele nepasteurizat poate avea un conținut ridicat de bacterii și, în cazuri mai rare, poate provoca pierderea sarcinii. Procesul de pasteurizare neutralizează bacteriile, iar tu vei putea savura în tihnă un pahar de lapte, care te ajută să dormi liniștită până a doua zi. 

 
6. Alege cu încredere smoothie-urile

Dacă te-ai uitat pe forumuri sau în grupurile de discuții online cu siguranță ai observat că un smoothie poate conține echivalentul de vitamine, minerale și antioxidanți pentru o masă întreagă. Îl poți bea atât acasă, cât și pe drum sau la serviciu și daca ai probleme cu starea de greață va fi mult mai ușor de consumat decât alimentele obișnuite.
Nutriționiștii recomandă următoarea combinație pentru femeile însărcinate: spanac, iaurt grecesc simplu, afine, mure, zmeură, căpșuni și cireșe. Nu rata această băutură delicioasă!

 
7. Bea ceai de frunze de zmeur

Acest ceai trebuie să se regăsească în topul băuturilor pe care le consumi când ești însărcinată deoarece tonifică pereții uterului, face contracțiile mai eficiente și scurtează durata travaliului. Asigură-te că achiziționezi ceai natural, fără coloranți sau arome artificiale.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod