5 utilizări neobișnuite ale laptelui matern

Există mai multe perspective când vine vorba de utilizarea laptelui matern.
Unele persoane sunt de părere că acesta ar trebui să fie folosit exclusiv pentru hrănirea copiilor, fie că este vorba de proprii copii sau de cei ai mamelor care nu pot produce suficient lapte pentru aceștia. Iar unele femei, care produc mai mult lapte matern decât consumă bebelușii lor, îl folosesc și în moduri la care nu te-ai fi gândit până acum. Iată despre ce este vorba!

Ce întrebuințări neobișnuite ale laptelui matern există?


1. Tratament pentru acnee


Multe mame care au acnee, mai ales exact după ce au născut și nivelurile hormonilor nu s-au echilibrat, recurg la ajutorul laptelui matern pentru un tratament natural. Această soluție este eficientă, deoarece laptele are proprietăți antibacteriene, ceea ce ajută la curățarea zonelor cu probleme.
Dacă vrei să încerci acest tratament, tamponează-ți fața cu puțin lapte matern și așteaptă să-și facă efectul, după care te poți clăti.

2. Curățarea feței


Unele mămici folosesc laptele matern pentru curățarea feței. Laptele are proprietăți anti-aging și poate curăța bine fața. Aplică laptele matern pe față și freacă ușor tenul cu mâinile, ca și cum ai aplica un demachiant cu ulei. Se clătește fața cu apă și se tamponează ușor cu un prosop. Dacă este nevoie, poți amesteca și o lingură de miere în lapte înainte de a curăța fața cu această soluție hidratantă.

3. Sub formă de săpun


După ce ai aflat că unele femei folosesc laptele matern pentru curățarea feței, mai pare la fel de ciudată utilizarea laptelui matern pentru curățarea întregului corp? Săpunul pe bază de lapte matern este vândut de câteva companii aflate la început de drum. Unele branduri folosesc și ulei de cocos sau de măsline în compoziția acestor săpunuri.

4. Balsam de păr


Multe dintre femeile cu părul lung folosesc ouă crude, unt de arahide și multe alte ingrediente pentru frumusețea și sănătatea podoabei capilare. Un specialist în îngrijirea părului recomandă utilizarea laptelui matern datorită grăsimilor și proteinelor pe care le conține acest aliment.
Cu cât este lăsat mai mult pe păr, cu atât este mai eficient laptele matern în ceea ce privește strălucirea și puterea firului de păr.

5. Tratament facial


Tratamentele faciale cu lapte matern se află în lumina reflectoarelor. Unii specialiști au înlocuit laptele matern cu lapte de vacă într-un tratament care a îmbunătățit vizibil frumusețea și sănătatea tenului. 

Te-ai gândit vreodată să folosești laptele matern pentru altceva decât hrănirea bebelușului? Ce părere ai despre aceste utilizări neobișnuite?
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod