Cum a apărut violul cerut sau meritat

Vorbeam aseară cu prietena mea, mamă a două fetițe, și îmi spunea că eu sunt o norocoasă: eu am băiat, ”dar uite în ce lume trebuie să trăiască fetele mele! Uite ce le așteaptă!”.
Până la momentul discuției noastre, era doar vloggerul Colo ieșit în lumina atenției. Tocmai fusese reținut.
Astăzi, a apărut și Bendeac cu video din 2015 în care face un soi de comentariu pe marginea violului și se hăhăie la cameră. M-am uitat la filmare în două reprize.
 

Nu știam ce m-a înfuriat atât de tare

 
Știți ce m-a înfuriat? Toate clișeele cu care am crescut! Toate clișeele pe care le-am auzit, să-mi fie cu iertare, mai mult de la femei, în toată copilăria mea.
Judecând după exigențele femeilor din jurul meu, exemplarele sexului feminin care se aveau grijă de ele - se duceau la coafor, își făceau manichiura, se machiau - se împărțeau în două mari categorii: cele care umblau la ”deopies” erau doamne sau cucoane, iar cele care purtau rochii mulate, fuste deasupra genunchiului, bluze cu decolteu, erau clar  niște curviștine. Doamele și cucoanele purtau numai ținute office.
 
Când a apărut moda fustelor mini și a topurilor cu buricul gol, de mare succes la adolescente, doamne/cucoanele din jurul meu au fost siderate de invazia de curviștine din generația tânără. 

Așa a apărut violul cerut sau meritat

 
Știți de câte ori am auzit în jurul meu opinii de genul ”Bine i-a făcut!”, ”Să se învețe minte!”, ”O și cerea!”, ”Așa-i trebuia”, ”Păi dacă umblă despuiată!”, ”Ea ce căuta cu fusta până la cur?”, ”De ce umblă cu buricul gol?”, ”Ce căuta pe stradă?”, ”Și-a căutat-o!” și, preferatele mele, care se folosesc și în cazuri de violență: ”O fi zis/făcut ea ceva!” și ”Hai că n-a omorât-o!”.
 

Din păcate, încă mai sunt printre noi femei care gândesc așa.

 
Video-ul cu Bendeac se găseste AICI.
M-am uitat prin comentarii. Știți câte femei sunt amuzate de ce zice Bendeac acolo? Sunt și oameni deranjați, care punctează chestia asta, dar nu mă așteptam să vă atâtea femei care să aplaude așa ceva.

Acestea fiind zise, nu știu de cine să mă tem mai tare: de exemplarele masculine de acest gen sau de femeile care îi încurajează? 
 
Am spus mereu că lumea se va schimba atunci când vom schimba și modul în care ne creștem copiii. Mă îndoiesc că femeile care sunt amuzate de Bendeac își vor crește copiii cu alte principii.
 
Sunt mama lui Victor (10 ani) și sunt tare mândră de asta. Am divorțat când copilul avea 2 ani și de atunci a început aventura noastră în doi și viața mea de femeie divorțată.
Sunt mama lui Victor (10 ani) și sunt tare mândră de asta. Am divorțat când copilul avea 2 ani și de atunci a început aventura noastră în doi și viața mea de femeie divorțată.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • PAULA pe 13 Iun 2020, 15:53
    violul cerut

    Nu sunt amuzata de loc de Bendeac si as vrea sa ii vad reactia, daca asa ceva i s-ar intampla fetei lui (daca are), dar in anumite privinte articolul pune punctul pe "i". Si eu cred ca o fata semidezbracata, care se fataie asa intre colegii de clasa/scoala ii provoaca (poate intentionat sau nu). Trebuie sa tinem cont de VARSTA! Hormonii alearga si nu toti baietii pot sau vor sa se stapaneasca, daca "primesc pe tava" asemenea "fetite nevinovate". Nu intotdeauna educatia poate face fata in asemenea situatii! Daca gresesc, va rog sa ma scuzati!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod