De ce sunt importante mesele în familie

Mai există mesele în familie? Este o tradiție care începe să dispară. Acest lucru este în mare parte cauzat de stilurile de viață moderne și de abundența noilor tehnologii.
Există o probabilitate mai mare să mănânci ceva nesănătos plin de grăsimi și calorii decât să stai la masă cu familia ta, la o cină sănătoasă. Însă există câteva motive importante pentru care mesele în familie nu ar trebui să dispară din nicio casă. Iată care sunt acestea!

De ce nu ar trebui să renunți la mesele în familie?


Poate că pare un subiect care nici nu ar trebui să îți ocupe timpul, dar mesele în familie pot avea un efect foarte important asupra ta și a celor dragi ție. Există câteva motive științifice care sugerează mesele în familie. Iar multe dintre aceste beneficii sunt deosebit de importante pentru copiii tăi. De la o vârstă fragedă, aceștia sunt ușor impresionabili și se află într-o fază de formare.
Tehnologia modernă nu ne ajută prea mult - nenumărați tineri se luptă cu anxietatea și depresia din cauza oamenilor din rețelele sociale. Și sunt și dependenți de dispozitivele lor. În 2015, un recensământ realizat de compania Common Sense Media a constatat că cei mici petrec cel puțin o treime din zilele lor lipiți de smartphone. 

Conexiunea este deosebit de importantă când vine vorba de educarea adolescenților în lumea modernă. Cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru adolescentul tău este să îți faci timp pentru conexiuni față în față și să fii prezent. 

Un alt studiu din 2014 realizat de Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică din Marea Britanie a dezvăluit că tinerii care nu au mâncat în mod regulat împreună cu părinții au fost supuși unui risc mai mare de a chiuli de la școală, de a fi obezi, de a suferi de alienare.

Beneficiile pe care le aduc mesele în familie


1. Sănătate fizică mai bună


Cu cât ai mai mult control asupra dietei copilului tău, cu atât mai bine va mânca acesta. Dacă îl lași pe cel mic să se descurce, sunt șanse mari să ajungă la fast-food, la gustări nesănătoase și băuturi carbogazoase.
Dacă mâncați acasă, puteți face alegeri alimentare mai bune. Ai controlul total asupra a ceea ce ajunge în preparatele finale. Chiar și la restaurant, o opțiune sănătoasă poate conține cantități neașteptat de mari de zahăr sau de sare. Poți adăuga mai multe legume la preparatele pe care le faci acasă și îi și poți vorbi copilului tău despre importanța mâncatului sănătos. Acest lucru este deosebit de important într-o perioadă în care este extrem de ușor să consumi o cantitate mare de produse nesănătoase la prețuri mici. Pentru mâncarea sănătoasă trebuie să depui puțin mai mult efort, iar mesele în familie sunt locul perfect pentru asta.

2. Sănătate mentală mai bună


Problemele de sănătate mentală sunt în creștere în rândul tinerilor. O modalitate de a atenua acest lucru este masa în familie.
S-ar putea să pară o soluție ciudată, însă cercetările științifice susțin afirmația. Un studiu din 2012 a constatat că implicarea parentală în viața copiilor este fundamentală pentru a ține copiii departe de tutun, alcool și alte droguri. În plus, părinții au cea mai mare influență asupra alegerii adolescenților de a consuma sau nu substanțe. Împreună cu diverse alte activități în familie, o masă luată împreună reprezintă o modalitate excelentă de a interacționa cu copiii și de a-i ajuta pe aceștia să se dezvolte.

3. Întărirea legăturii de familie


Cu cât petreci mai mult timp împreună cu familia, cu atât mai puternică va fi legătura dintre voi. Nu restricționa acest lucru la mesele în familie. Poți face nenumărate activități împreună cu toți membrii.
Puteți împodobi bradul de Crăciun, merge la cumpărături sau la teatru, la concerte, planta copaci etc.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod