Sfaturi care te ajută să ai o relație mai puternică cu copilul tău

Mamele își iubesc atât de mult copiii, încât există posibilitatea ca grija pe care le-o poartă să devină copleșitoare.
Unele mame își controlează copiii atât de mult, încât cei mici își pierd individualitatea și ajung să fie văzuți ca o extensie a mamelor lor. Însă iată câteva sfaturi care te vor ajuta să construiești o relație cu copilul mai puternică!

Cum să ai o relație cu copilul mai puternică?


Unele mame își transformă copilul într-un țap ispășitor al nevoilor și dorințelor lor. Acestor mame le este frică de viitor sau vor să primească toată atenția prin intermediul copiilor. Însă acest tip de copilărie afectează relațiile viitoare ale unei persoane.
Prin urmare, aceasta poate deveni îngrijorată, temătoare sau respingătoare în viitor.

Copiii nu mai sunt capabili să își gestioneze sentimentele și cedează cu ușurință în fața stresului. Nu mai au o ambiție clară. Iar când acești copii devin părinți, manifestă un comportament similar și așteaptă mereu ceva în schimbul dragostei lor. Sunt afectați instant de eșec și nu se pot reface după o înfrângere. În plus, ajung să se simtă inutili.

De aceea, mamele ar trebui să le ofere libertate copiilor lor, pe cât este posibil.
Fiecare copil este un individ unic, nu un trofeu care trebuie afișat.  Există unele sfaturi pentru părinți care pot avea un impact pe termen lung în ceea ce privește o relație cu copilul sănătoasă. Iată care sunt acestea!

1. Fă-ți copilul să se simtă bine


Apreciază-ți copilul indiferent de cât de mică este realizarea sa. Empatizează cu el și încearcă să gândești din perpectiva copilului tău.

2. Nu transforma dragostea într-o recompensă pentru succes sau realizări


Iubește-ți copilul necondiționat. Spune-i că îl vei sprijini până la capăt în toate eforturile sale.

3. Nu te supăra pe copilul tău


Fii calmă și arată-ți compasiunea în preajma copilului, astfel încât acesta să fie sincer cu tine. Se va simți confortabil să deschidă orice subiect de discuție cu tine.
Nu îți va ascunde nimic.

4. Insuflă-i încredere, nu propriile păreri


Lasă-l pe cel mic să decidă singur și să analizeze repercusiunile. Lasă-l să greșească și să învețe din greșeli. Este în natura umană să greșească. Piticul tău nu este un robot programat să facă totul fără a greși.

5. Cere-i scuze când este nevoie


Acest lucru te va ajuta să creezi o legătură mai puternică și îi va demonstra și lui că nu este interzis să greșească, atât timp cât își recunoaște greșeala și încearcă să o îndrepte.

Sursă: oowomaniya.com
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod