Copiii petrec mai mult timp în fața ecranelor ca niciodată

Aproximativ jumătate dintre copiii mici au în prezent propria tabletă, după cum s-a descoperit într-un nou raport.
Iar potrivit acelui raport, care provine de la Common Sense Media, tabletele acelea sunt intens folosite. Iată care sunt cifrele care i-au făcut pe oamenii de știință să afirme că, în prezent, copiii petrec mai mult timp în fața ecranelor decât o făceau în trecut!

Copiii au ajuns să petreacă mai mult timp în fața ecranelor. Iată la ce concluzie au ajuns studiile!


Copiii mai mici de opt ani petrec, în medie, aproximativ două ore și 19 minute pe zi în fața ecranelor. Aproximativ 30% din acest timp este petrecut pe dispozitive mobile, cum ar fi tabletele și smartphone-urile.
Iar 42% dintre tineri au o tabletă personală.

În timp ce statul în fața ecranelor a fost destul de constant de-a lungul timpului (copiii petreceau două ore și 16 minute pe zi uitându-te la ecrane în 2011), mediul alegerilor s-a schimbat dramatic conform studiului făcut de Common Sense. Televizorul este în continuare cel mai popular ecran, însă timpul zilnic petrecut în fața acestuia a scăzut cu 11 minute începând cu anul 2011. În aceeași perioadă, utilizarea dispozitivelor mobile a explodat de la cinci minute pe zi până la 48 de minute în prezent.

Între timp, copiii petrec doar o jumătate de oră citind sau ascultând poveștile citite de altcineva și, destul de interesant, marea majoritate a acelui timp este petrecută în preajma cărților fizice, nu cărților electronice.

Cu toate acestea, creșterea timpului petrecut în fața ecranelor poate fi un motiv de îngrijorare.
Utilizarea dispozitivelor mobile este mai imersivă și individuală, în acest fel influențând în mod diferit dinamica interpersonală și făcându-te să te dezlipești mai greu de ele, după cum a afirmat Jenny Radesky, medic pediatru la Universitatea din Michigan. Studiile au corelat, de asemenea, utilizarea excesivă a dispozitivelor în rândul tinerilor cu întârzierile de vorbire și scăderea inteligenței emoționale. Academia Americană de Pediatrie este de părere că copiii cu vârstele cuprinse între doi și cinci ani nu ar trebui să petreacă mai mult de o oră pe zi în fața ecranelor, iar copiii mai mari de șase ani tot ar trebui să aibă un acces relativ restricționat la dispozitivele mobile.

Tu cum procedezi când observi că piticul tău preferă să stea în fața ecranelor?
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod