Ce este cyberpsihologia și care sunt efectele nocive ale tehnologiei asupra copiilor nostri

Cyberpsihologia este știința care studiază efectele lumii virtuale asupra noastră. Ea ne vorbește despre viața din rețeaua mare a Internetului.
Viața pe care cei mai mulți dintre noi nu o vedem sau ale cărei efecte nu le conștientizăm la adevărata lor importanță. Cei care sunt cel mai puternic afectați și influențați de lumea virtuală sunt chiar copiii noștri. Ce putem face?

8 pași simpli prin care poți afla dacă copilul tău are o problemă


Dacă nu știi exact în ce stadiu se află copilul tău față de tehnologie sau, mai exact, dacă nu știi când e cazul să te îngrijorezi, iată mai jos o listă de întrebări care să te ajute să-ți faci o idee:

  • Copilul are accese de furie sau devine agresiv atunci când îi ceri să se oprească din folosirea ecranelor (tabletă, telefon, TV)?
  • Copilul devine agitat atunci când îi ceri să se oprească din folosirea ecranelor sau se simte mai bine şi mai calm atunci când le foloseşte?
  • Copilul se ascunde în legătură cu folosirea ecranelor sau se ascunde undeva pentru a nu fi văzut că le foloseşte?
  • Copilul arată lipsă de interes faţă de alte lucruri care nu sunt conectate la ecrane (de exemplu: joaca fără ecrane, mersul la şcoală, jocul cu alţi copii)?
  • Copilul preferă să petreacă timp pe ecrane în loc să petreacă timp cu prietenii şi nu este interesat de nimic altceva decât de folosirea ecranelor?
  • Copilul refuză să meargă la culcare din cauza folosirii ecranelor sau are dificultăţi în a dormi fără ele?
  • Copilul pare preocupat de folosirea ecranelor şi le foloseşte pe o durată de timp tot mai mare?
  • Copilul spune că viaţa e plictisitoare fără ecrane iar folosirea acestora este singurul lucru care pare să îl motiveze pe copil?
  • Dacă ai răspuns afirmativ la cel puțin 3 din întrebările de mai sus, specialiștii afirmă că este posibil să existe o problemă în relația copilului tău cu tehnologia.

Specialiștii recomandă


Pe 12 octombrie, English Kids Academy organizează conferința „The Cyber-Effect”, cea mai mare conferință dedicată efectelor tehnologiilor asupra copiilor. Conferința va fi susținută de cyberpsihologul Dr.
Mary Aiken, expert de marcă în cyberpsihologie la nivel mondial și autoare a cărţii „The Cyber Effect” - Psihologia comportamentului uman în mediul online”. Evenimentul va avea loc între orele 9:00 – 13:30 la Aula Magna a Universității Politehnica din București. Detalii despre programul complet aici.

Un semnal de alarmă pentru întreaga lume


Dr. Mary Aiken va pune în discuție timpul de expunere la ecran a bebelușilor și a copiilor mici, va aborda tema tantrum-urilor micuților atunci când le luăm tableta sau smartphone-ul din față, cyberbullying, trolling și siguranță în mediul online în cazul adolescenților și va ilustra dependențele de tip comportamental față de internet sau device-uri mobile.
Dr. Aiken va oferi părinților sfaturi practice și concrete ce pot fi aplicate imediat, în relația copilului cu tehnologia și mediul online.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod