Baylab aduce știința în casele copiilor, ca parte a proiectului Știința de Acasă!

Baylab se adaptează vremurilor în care trăim și se relansează în format digital, ca parte a proiectului “Știința de acasă”.
Prin intermediul acestuia, elevii din învățământul primar și gimnazial, dar și liceenii și studenții din întreaga țară vor putea avea acces la știință prin intermediul diverselor resurse în format multimedia. Toate informațiile sunt disponibile pe www.bayer.com/ro/ro/stiinta-de-acasa.

Vrei să înveți experimentând? Vrei să descoperi știința prin joc? Vrei să înțelegi de la experți în domeniu cum pui în practică cunoștințele acumulate pe parcursul facultății? Sau poate vrei sa afli cum identifici situații care necesită prim ajutor? Intră în biblioteca Baylab sau în platformele LIFE & Science Talks și EdMed pentru a accesa gratuit resurse noi puse la dispoziția ta!

Parte a viziunii sale, “Sănătate pentru toți, nimeni fara hrană!”, Bayer contribuie la educația în format digital, adaptându-se nevoilor actuale. 

Ce este “Știința de acasă”? O platformă integrată, dezvoltată pentru 3 proiecte cheie: 


Baylab – bibliotecă de materiale descărcabile gratuite și videotecă cu experimente științifice, ce pot fi realizate în siguranță și acasă, de către elevi, în completarea informațiilor primite la ore. Cu peste 30,000 de participanți din România și Republica Moldova în sesiunile din ultimii 6 ani, Baylab este un proiect strategic al companiei Bayer, lansat în anul 2014 cu scopul de a îi împrieteni pe copii cu ştiinţa şi a creşte interesul faţă de şcoală şi învăţare în sens larg. 

EdMed – o colecție de sfaturi utile din domeniul educației pentru sănătate și a primului ajutor, pe înțelesul elevilor din învățământul preuniversitar, realizate în parteneriat cu Asociația Caravana cu Medici.
În iulie 2016, Bayer România s-a alăturat demersului iniţiat de  „Caravana cu Medici”, pentru a oferi asistenţă medicală gratuită locuitorilor din zonele rurale izolate ale României, iar începând cu 2019 este partener al proiectului de Educație Medicală dezvoltat de aceștia.

Life & Science Talks – o arhivă de conferinţe pentru studenţi, prin intermediul cărora experți din cadrul Bayer se conectează cu studenții pentru a crea o punte între cunoștințele acumulate pe parcursul facultății și aplicabilitatea lor în viața reală. Proiectul lansat în anul 2017 a deschis dialogul între studenţii facultăţilor de medicină, farmacie, științe agronomice, drept și comunicare din mai multe oraşe din ţară și experții Bayer pe subiecte ca: sustenabilitate, digitalizare, etica în corporaţii, ştiinţă, cercetare, comunicare, resurse umane, stewardship şi utilizare responsabilă, ledearship, inovaţie şi multe altele.

2020 nu a fost un an „normal”.
Chiar dacă mulți dintre noi suntem obișnuiți să facem față diverselor provocări, nimeni nu s-ar fi putut aștepta ca anul acesta să fie cel care ne remodelează în mod fundamental modul de viață. Putem privi anul 2020 ca fiind anul în care ne-am confruntat cu obstacole sau îl putem vedea ca primul dintr-un șir de ani deschiși către noi oportunități. Anul acesta am învâțat de la copii, înaintea tuturor, ce înseamnă adaptabilitatea și cât de important este să mergi înainte, indiferent de cât de greu ți se pare drumul. Considerăm că avem o datorie și o responsabilitate față de generațiile viitoare să susținem educația ca fundament al unei societăți funcționale. Niciodată nu a fost atât de clar ca acum cât de importantă este știința pentru viitorul nostru, al tuturor.
Iar Baylab a fost întotdeauna gândit ca o resursă care să-i readucă pe cei mici aproape de știința din jurul lor. Mergem mai departe, de data aceasta accesibili nu doar câtorva orașe, ci copiilor din întreaga țară
”, a declarat Ruxandra Pirojoc, Director de Comunicare, Relații Publice, Știință și Sustenabilitate pentru Bayer România, Bulgaria și Republica Moldova.

Platforma Știința de Acasă va fi actualizată în mod constant, în cadrul celor 3 proiecte, iar actualizările vor fi comunicate constant prin intermediul paginii de Facebook.


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod