Părinții trebuie să ceară acordul copiilor pentru a le schimba scutecul

Un expert în sexualitate este de părere că părinții ar trebui să le ceară permisiunea copiilor înainte de a le schimba scutecul, cu scopul de a crea o cultură a consimțământului.
Iată cum s-a ajuns la această concluzie și de ce ar trebui părinții să le ceară acordul copiilor înainte de a le schimba scutecul!

De ce trebuie să le ceară părinții acordul copiilor pentru a le schimba scutecul?


Deanne Carson a făcut această sugestie la ABC News, în timpul unui segment de emisiune despre consimțământul copiilor la o vârstă fragedă, iar mulți spectatori și-au exprimat încă de atunci nelămurirea cu privire la această idee cel puțin ciudată. Potrivit lui Carson, care se descrie ca un orator, autor și educator sexual pe Twitter, o cultură a consimțământului ar trebui să înceapă încă de la nașterea copiilor.
Pentru a face acest lucru, ea le-a sugerat părinților să le adreseze sugarilor întrebări precum: "Îți voi schimba scutecul acum, este în regulă?"

Deoarece se referă la copii, Carson a recunoscut că cei mici nu vor răspunde verbal. Ea a spus că un copil nu va răspunde "Da, mamă, e minunat, mi-ar plăcea să îmi schimbi scutecul." Dar este de părere că, dacă lași spațiu și aștepți limbajul corpului și contactul vizual, atunci îi faci pe copii să își dea seama că răspunsul lor contează. Potrivit lui Carson, care lucrează cu copii de peste 3 ani, părinții trebuie să introducă aceste idei în viața celor mici timpuriu.
De când a fost difuzată emisiunea, multe persoane au criticat-o pe Carson și sugestiile sale pentru construirea unui mediu de consimțământ pentru copii, în rețelele sociale. Un persoană a scris pe Twitter că în momentul în care un copil are scutecul murdar, părinții ar trebui să îl schimbe pentru că asta face parte din grija pentru copilul lor în mod corespunzător, nu pentru că cel mic le-a acordat permisiunea. O altă persoană a spus cum ar fi să ajungi la medic cu bebelușul pentru că, din cauză că nu ți-a permis să îi schimbi scutecul zile întregi, a ajuns să aibă o iritație a pielii? Comentatorul unei alte emisiuni a etichetat ideea de a cere permisiunea unui copil să schimbi scutecul ca nebunească și perfectă pentru persoanele leneșe.
De atunci, Carson a răspuns la nemulțumirile de pe social media, unde a scris o postare lungă, în apărarea poziției sale. Este nemulțumită de faptul că unii oameni au ajuns să o ridiculizeze, când ar trebui să înțeleagă ideea de a le oferi copiilor autonomie corporală.

Apoi, expertul în sexualitate a distribuit statistici cu privire la asaltul sexual al copiilor înainte de a continua și a spus că munca pe care o face cu părinții, profesorii și copiii este cea mai bună practică internațională când vine vorba de prevenirea abuzurilor. Carson a încheiat postarea avertizându-i pe cei care au atacat-o că acțiunile lor sunt dăunătoare supraviețuitorilor agresiunilor sexuale, deoarece le neagă vocea acestor supraviețuitori curajoși.
În ciuda explicațiilor, oamenii au continuat să râdă de ideea de a-i cere unui copil permisiunea pentru a-i schimba scutecul.

O altă persoană a glumit pe Twitter că bebelușul său în vârstă de trei luni nu i-a dat niciodată permisiunea să îi schimbe scutecul, așa că nu a făcut-o, având mai puțină muncă de făcut în acest fel.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod