Limbajul semnelor la bebeluși: cum îl pot înțelege părinții

Până în momentul în care copiii învață să vorbească, aceștia par niște străini cu propriile limbaje și reguli.
Un părinte atent învață în cele din urmă să descrifreze limbajul semnelor la bebeluși și să își înțeleagă mai bine copiii. Bebelușii folosesc anumite gesturi comune. Însă iată ce semnifică fiecare dintre acestea!

Cum pot înțelege părinții limbajul semnelor folosit de bebeluși?


1. Bebelușul își mișcă picioarele în mod activ


Alături de un zâmbet, acesta este primul semn că cel mic este fericit să vadă pe cineva și gata să comunice. Dacă cel mic este neliniștit, înseamnă că ceva îl deranjează.
Poate că este prea cald în cameră sau scutecul lui este murdar și vrea să fie schimbat.

2. Își arcuiește spatele


Dacă acest lucru se întâmplă în timpul alăptării, cel mic semnalează în cele mai multe cazuri că are o durere abdominală sau arsuri la stomac.

3. Bebelușul își prinde urechile


Dacă bebelușul este calm, acest lucru înseamnă că poate explora tot ceea ce poate atinge cu mâinile. Dacă bebelușul plânge atunci când își prinde urechile, ar trebui să le verifici, pentru că s-ar putea ca durerea să îl facă să încerce să îți arate cauza problemei.

4. Își întoarce privirea


Acest semn înseamnă fie că celui mic nu îi place de cineva care îi invadează spațiul, fie că vrea să exploreze mediul înconjurător. Nu îl împiedica să facă acest lucru!

5. Bebelușul își strânge genunchii la stomac


Acest gest indică probleme digestive. Apasă ușor pe abdomen după hrănire pentru a ameliora această problemă.

6. Desface palmele


Acest semn indică faptul că bebelușul este sătul și gata să exploreze lumea. Poți începe să te joci cu cel mic de îndată ce vezi palmele și brațele deschise.

7. Bebelușul strânge pumnii


Aceasta este starea tipică a mâinilor nou-născuților, până la 3-4 luni. Uneori, acest gest poate însemna că bebelușul este tensionat, înfometat sau stresat.

8. Își suge degetele


Dacă ai hrănit copilul recent și încă își suge degetele, nu te grăbi să îi dai iar să mănânce. Cel mai probabil, copilul face acest lucru pentru a se calma înainte de somn. 

Abilitatea ta de a descifra gesturile copilului și de a reacționa la acestea te poate ajuta să îți faci copilul mai fericit, în timp ce înveți mai multe despre personalitatea și caracterul său. 
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod