Ce se pune pe tavă la tăierea moțului

Atunci când copilul împlinește un an, există tradiția conform căreia se pun câteva obiecte pe o tavă când se taie moțul. Tăierea moțului reprezintă un obicei care încă se practică, iar ceea ce alege copilul de pe tavă se presupune că îi va influența viitorul.
Iată ce se pune pe tavă la tăierea moțului!

Ce obiecte se pun pe tavă la tăierea moțului?


Precum toate tradițiile, și tăierea moțului și tăvița cu obiecte au suferit oarecare modificări de-a lungul timpului. În trecut, accentul se punea în special pe obiectele cu semnificație religioasă și spirituală. Cu alte cuvinte, se foloseau icoane, pâine, sare etc. Unii părinți s-ar putea să aleagă chiar și smartphone-uri și alte gadgeturi. 

În principiu, ar trebui să alegi între 6 și 8 obiecte pentru tavă la tăierea moțului și să eviți lucrurile preferate ale bebelușului, cum ar fi jucăriile sau diferite alimente, deoarece piticul tău le va alege cu precădere pe acestea din urmă, tradiția pierzându-și din farmec.
Cu alte cuvinte, cu cât cunoaște mai puțin obiectele, cu atât mai interesant este ritualul. Cel mic va fi pus să aleagă trei obiecte, iar tradiția spune că acestea se vor regăsi în viitorul copilului. Însă acest obicei nu este recunoscut de biserică, deoarece se bazează pe superstiții. Cu toate acestea, foarte mulți părinți îl practică. Iată ce obiecte poți pune și tu pe tavă la tăierea moțului!

1. Foarfecă sau pieptăn


Dacă cel mic alege acest obiect, atunci va prezenta un interes crescut pentru meseria de stilist sau de frizer. O altă interpretare este cea conform căreia va avea grijă de imaginea sa.

2. Carte sau caiet și pix


În momentul în care copilul alege o carte printre cele trei obiecte de pe tavă, înseamnă că va manifesta un interes pentru studii, profesii academice, chiar o meserie de scriitor sau profesor.

3. Seringă sau stetoscop


Atunci când bebelușul alege unul dintre aceste obiecte, se spune că s-ar putea să ajungă să aibă o meserie în medicină.

4. Bani


În cazul în care copilul alege banii de pe tavă, viața sa va avea parte de bogăție și succes în ceea ce-și propune să facă.

5. Parfum sau ruj


Dacă bebelușul va alege un parfum sau un ruj de pe tăviță, se spune că are o predilecție către rafinament, eleganță și lux. De asemenea, cel mic va fi o persoană care va avea grijă de propria imagine.
Un alt obiect corelat cu imaginea proprie este oglinda.

6. Instrumente muzicale


Pe lângă pasiunea de a asculta muzică pe care o au toți oamenii, copiii care aleg un instrument muzical de pe masă se spune că vor avea și un talent pentru acest domeniu.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod