Totul despre Tarot. Cartea Spânzuratul: Ce reprezintă şi cum poate fi interpretată

Arcana Majoră a 12-a a Tarotului, Spânzuratul, este una din cele mai misterioase cărţi. Aparent simplă, dar în realitate foarte complexă: atrage, dar de asemenea, tulbură şi bulversează.

Se contrazice pe sine în nenumărate moduri. Cartea „Spânzuratul” este tulburătoare, deoarece ea simbolizează acţiunea paradoxului în vieţile noastre.

Un paradox este ceva care apare contradictoriu, dar totuşi adevărat. Cartea aceasta ne prezintă adevăruri, dar ele sunt bine ascunse în contradicţiile ei. Principala lecţie a cărţii este paradoxul că putem câştiga prin abandonare, renunţare ceea ce nu putem obţine prin implicare şi voinţă direcţionată.

Cartea prezintă un tânăr, spânzurat de un picior, cu capul în jos, de un eşafod în forma literei T (o cruce Tau).

Tibia piciorului stâng este încrucişată în spatele piciorului drept, alcătuind o altă cruce, răsturnată, iar braţele îi sunt legate la spate. O aură de lumină, un nimb de raze străluceşte în jurul capului său, iar din eşafod cresc frunze verzi. Unii tarologi caracterizează această arcană ca fiind pasivă şi negativă. De acord întru-totul cu primul epitet, dar în ceea ce priveşte al doilea, lucrurile nu stau mereu aşa.

Negativă este numai când vrem să acţionăm, să ne implicăm cu orice preţ.
Negativă este atunci când nu eşti dispusă să faci sacrificii. Negativă este când nu vrei să renunţi la nimic, când nu accepţi să te schimbi, când pui mai presus de evoluţia ta spirituală, satisfacţia materială şi trupească. Negativă este atunci când eşti convinsă că ţi se cuvine ceva fără să dai altceva în schimb, când voinţa ta prevalează asupra umilinţei tale.

Pentru ca arcana Spânzuratul să fie pozitivă, într-o etalare, trebuie:

  • să reflectezi la ceea ce se întâmplă în viaţa ta
  • să te gândeşti la modalităţile prin care poţi face compromisuri pentru a evita o prăbuşire, o cădere
  • să faci o schimbare radicală
  • să dai dovadă de înţelepciune, de prudenţă
  • să stai strâmb dacă e nevoie, dar să judeci drept
  • să sacrifici lucruri care te ţin pe loc sau chiar te trag înapoi din punct de vedere spiritual, afectiv şi psihic
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Emilia pe 5 Nov 2020, 01:19
    Nelamurire

    Sunt incepatoare in tarot,am facut o citire de sine pentru o intrebare cu raspunsul da sau nu ,iar cartea aceasta mi-a picat,nu stiu sigur ce inseamna,ma toate ajuta cineva?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod