Emma Thompson merge la Polul Nord pentru a salva mediul

Actriţa britanică Emma Thompson va merge la Polul Nord în cadrul unei campanii ecologiste, care doreşte să evidenţieze problemele de mediu ce afectează regiunea arctică, informează contactmusic.com, citat de mediafax.ro.

Vedeta britanică sprijină o campanie iniţiată de organizaţia ecologistă Greenpeace, care doreşte să protejeze regiunea arctică, prin scoaterea în afara legii a exploatărilor de petrol şi a pescuitului industrial. Emma
Thompson va participa în acest scop la o expediţie la Polul Nord, pe care o va efectua în compania fiicei sale adolescente Gaia şi a actriţei canadiene Michelle Thrush.

Actriţa britanică şi ceilalţi participanţi la expediţie au pornit în această aventură pe 4 august, după ce au efectuat un stagiu de pregătire la Londra.

Emma Thompson, în vârstă de 55 de ani, a obţinut premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în 1993, pentru rolul din "Întoarcere la Howard's End", şi Oscarul pentru cel mai bun scenariu, pentru adaptarea cinematografică a romanului "Raţiune şi simţire" de Jane Austen.

Emma Thompson este printre puţinii actori de la Hollywood care au fost nominalizaţi la Oscar pentru un rol principal şi un rol secundar, în acelaşi an - 1994 -, pentru două producţii diferite.

În cazul Emmei Thompson este vorba despre rolul principal din "Rămăşiţele zilei" şi rolul secundar din "În numele tatălui".

 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod