Poveste adevărată: "Sora mea s-a lăsat abuzată de tata ca să-l facă s-o iubească"

Tata a fost un zeu pentru mine până în momentul în care a lăsat-o pe mama să plece de lângă noi. Sau a forţat-o prin tirania lui. Pe care apoi a revărsat-o şi mai mult asupra noastră, a mea şi a surorii mele mai mari.
Tata a fost un zeu pentru mine până în momentul în care a lăsat-o pe mama să plece de lângă noi. Sau a forţat-o prin tirania lui. Pe care apoi a revărsat-o şi mai mult asupra noastră, a mea şi a surorii mele mai mari. Ne-a influenţat vieţile atât de mult amândurora, să alegem pasiunile şi căile trasate de el, încât şi azi, la 26 de ani, când nu mai sunt sub influenţa lui, ci sunt practic la casa mea, mă întreb dacă ceea ce îmi doresc este cu adevărat ce-mi doresc eu sau ceva setat de el în mod diabolic.

Mama şi-a luat lumea în cap când eu aveam 16 ani, iar sora mea 18. Eram deja mari şi ea a considerat că nu vom suferi dacă rămânem în casa părintească, cu tata, care de altfel este destul de bogat datorită moştenirilor din familia lui. Credea că va fi bine pentru că nu ne va lipsi nimic. Mama a preferat s-o ia de la zero şi acum trăieşte în altă ţară. Tata a avut o perioadă cu femei pe care le schimba la câteva luni, după care s-a potoilit în mod suspect.
Deşi e încă un bărbat tânăr, nu are decât 52 de ani, şi arată destul de bine.

Când eu am avut primul prieten, înaintea Iuliei, sora mea, au început problemele. Ea era geloasă, deşi întotdeauna rivalitatea dintre noi s-a manifestat mai degrabă în contextul în care împărţeam afecţiunea tatei. Şi o vreme am făcut prostia s-o consider confidentă, pentru că era sora mea mai mare. Dar ea se ducea imediat la tata şi mă pâra. Tata a făcut scandal încă de la început, pentru că el considera că la 18 ani sunt prea tânără ca să am un prieten. Trebuia să studiem, amândouă, iar Iulia devenise brusc favorita, doar pentru că nu avea un iubit. Ulterior s-a dovedit că el avea întotdeauna ceva împotriva oricărui bărbat care ar fi atentat la fetele lui şi la influenţa lui asupra noastră.


Ne-a impus amândurora să urmăm cariera lui, în artă, şi să facem performanţele pe care el nu le-a atins. Este extrem de greu să urmezi un părinte într-un domeniu pentru care mai degrabă te păcăleşti că ai chemare, decât o simţi.
De aici şi abuzurile la care el ne-a supus pe amândouă, mai ales după ce mama a clacat şi a plecat.

Foarte mult timp nu am înţeles că ceea ce făcea tata cu noi erau nişte abuzuri. Uneori şi fizice, dar mai ales psihice. Abia acum, de când merg la psiholog, înţeleg prin ce am trecut. Eu am fost iniţial favorita lui, pentru că eram mai mică şi pentru că evident manifestam un talent mai mare decât sora mea la instrumentul indicat de el. Dar asta numai pentru că aveam mai multă determinare probabil decât sora mea.

Când eu am început să descopăr dragostea şi să mă rup încet din unda asta de influenţă a tatei, Iulia a simţit că are într-adevăr şanse pentru locul unu, în inima lui, aşa că a intensificat eforturile de a-l cuceri. A mers până acolo încât, oricât pare de incredibil, s-a lăsat abuzată de el doar ca să ştie că el o iubeşte pe ea mai mult decât pe mine. Tata şi sora mea sunt acum amanţi. Ştiu asta sigur, deşi nu i-am văzut niciodată în pat, dar gesturile pe care le au unul faţă de celălalt îi trădează.
Sunt oripilată de asta şi încă nu am suficient curaj nici să-i spun mamei, nici să-l reclam la poliţie. Dar i-am spus psiholoagei. Care mi-a spus că va trebui să fac acest pas mai devreme sau mai târziu.


Sigur că totul se întâmplă cu acordul Iuliei, care e majoră, dar totuşi e tata. Iar ea este clar neevoluată psihic de la stadiul de fetiţă care vrea să-i fie pe plac tatălui, ca să o iubească.

Pentru mine viaţa a intrat oarecum pe un făgaş normal când l-am cunoscut pe actualul meu soţ. Ne-am căsătorit de un an şi atunci s-a rupt definitiv relaţia cu tata, care a spus încă de când l-a cunoscut pe Dan că nu vrea să mă mai vadă niciodată, nici pe mine, nici copiii pe care o să-i am. Am suferit pentru că m-am trezit brusc ca şi când n-aş mai aparţine niciunei familii. Noroc că familia lui Dan este foarte drăguţă şi mă simt ocrotită de el suficient cât să reuşesc să trec de trauma pe care a lăsat-o tata în viaţa mea.

Dar mă obsedează acum gândul că ar trebui poate să fac ceva ca s-o scot şi pe Iulia de sub influenţa lui.
Şi nu ştiu cum să fac asta. Pentru că orice i-aş spune ei, crede că vreau să o despart de tata din gelozie.

Nota redacţiei. Această poveste este adevărată. Subiectele sunt alese în urma mesajelor trimise la redacţie sau a problemelor ridicate de cititoarele eva.ro pe forumul site-ului. Numele personajelor au fost schimbate din motive ce ţin de protejarea intimităţii celor implicaţi.
Vă rugăm, dacă aţi trecut printr-o experienţă de viaţă puternică şi exemplară şi credeţi că merită să o împărtăşiţi cu cititoarele noastre, scrieţi-ne pe adresa redactie@eva.ro.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod