Poveste adevărată: "Mi-a spus că are prietenă după un an de flirt pe Internet"

Ne-am cunoscut pe Internet, pe un forum de muzică, şi am conversat multă vreme înainte să începem să flirtăm. Nu aveam gusturi identice la muzică, dar nici nu eram genul care să îi desconsiderăm pe cei care nu ne împărtăşesc valorile. Ceva ne-a apropiat, totuşi. Poate singurătăţile – m-am gândit eu la început – nevoia de dragoste, de flirt măcar sau chiar de comunicare.
Ne-am cunoscut pe Internet, pe un forum de muzică, şi am conversat multă vreme înainte să începem să flirtăm. Nu aveam gusturi identice la muzică, dar nici nu eram genul care să îi desconsiderăm pe cei care nu ne împărtăşesc valorile. Ceva ne-a apropiat, totuşi. Poate singurătăţile – m-am gândit eu la început – nevoia de dragoste, de flirt măcar sau chiar de comunicare.

Eu am rămas singură de la 25 de ani de când a murit mama, şi nu am rude. Prietenii ... ştiţi cum sunt, de regulă de sărbători fiecare îşi face un rost în familie. De aceea de vreo trei ani de când a murit şi mama mă simt tot mai singură în perioada asta, când toţi se gândesc să-şi împartă cadouri şi să-şi umple frigiderele.

Aşa că primele noastre discuţii au fost cam anul trecut în perioada asta, când niciunul dintre noi nu se regăsea în preocupările celorlalţi de a se „pregăti pentru sărbători”.
Apoi am continuat.

Anul ăsta care se încheie a însemnat pentru mine o perioadă luminoasă, tocmai datorită lui Ionuţ. Ne-am întâlnit prima dată astă vară, când el a venit în ţară (pentru că nu locuieşte în România), şi pot să zic că a fost dragoste şi la ...vedere, nu numai în scris. Pentru că trebuie să recunosc că mă îndrăgostisem de el deja din conversaţiile virtuale.


Şi la el a fost la fel. Chiar dacă nu ne-am spus cu cuvinte ce simţeam unul faţă de celălalt, se înţelegea din mesaje şi din faptul că ne căutam unul altuia compania. Pentru că eram cumva „friptă” din alte relaţii anterioare nu am forţat nota şi nu am făcut eu paşi mari înainte. Am lăsat relaţia să curgă firesc şi nu am insistat în timpul conversaţiilor că avem „o relaţie”. Eram doar doi oameni cărora le plăcea să vorbească despre orice. Aproape orice.

Când a venit în ţară, în vară, am petrecut prima noapte împreună.
Simţeam că ne e foame unul de celălalt, atât de bine s-au legat toate. Apoi au mai fost şi alte nopţi, dar el a trebuit să plece din nou în ţara în care munceşte.

Am reluat conversaţiile şi de data asta era parcă un pic altfel. Eu mă comportam ca o femeie îndrăgostită. El se comporta în continuare ca şi până atunci, adică parcă ar fi vrut ca noi să păstrăm aceeaşi relaţie de prietenie şi atât.

Am crezut că poate a fost ceva în neregulă în întâlnirile noastre reale, dar m-a asigurat că nu a fost nimic rău, dimpotrivă. Că s-a simţit foarte bine cu mine. Şi totuşi ceva îmi scăpa.

Până acum o săptămână, când am avut o discuţie mai insistentă despre sărbători. L-am întrebat de ce nu vine în ţară, dacă tot nu are alt program acolo. Pentru că tot insista că nu are niciun plan, dar nu are chef să vină în România, pentru că ar trebui să meargă la părinţii lui care nu sunt în Bucureşti.

Aşa, dintr-una în alta mi-a spus până la urmă care e baiul.
Că din oraşul din care e el e şi prietena lui, cu care stă deja de aproape zece ani. Că au plecat împreună la studii acolo şi nu s-au mai întors în ţară, şi că pentru ei şi pentru familiile lor ei sunt ca şi căsătoriţi. Doar că nu au făcut actele oficiale.

Totuşi mi-a zis că din punctul lui de vedere această relaţie cu prietena e ca şi moartă, dar nu are cum s-o încheie pentru că ...„e complicat”. Prin urmare a plasat toată greutatea deciziei pe umerii mei. Deşi nu mi-a spus clar mi-a dat de înţeles că şi-ar dori să continuăm relaţia, dar în condiţiile lui. Prietena-ca-şi-soţie îi va fi în continuare alături acolo, iar eu voi fi o relaţie virtuală, cu întâlniri episodice în ţară.


Sunt într-o postură ingrată, pentru că m-am îndrăgostit de el, clar. Dar nici nu-mi convine statutul ăsta de prietenă de ocazie. Pe de altă parte simt că ceea ce am împărtăşit cu el în anul care a trecut este foarte important pentru amândoi şi ne oferă clar satisfacţii.
Dar iată că probabil nu sunt de ajuns. Mă găsesc din nou singură de sărbători, în faţa unei decizii şi mai grele decât singurătatea: ce să fac, să continui sau nu relaţia cu el?

Nota redacţiei. Această poveste este adevărată. Subiectele sunt alese în urma mesajelor trimise la redacţie sau a problemelor ridicate de cititoarele eva.ro pe forumul site-ului. Numele personajelor au fost schimbate din motive ce ţin de protejarea intimităţii celor implicaţi.
Vă rugăm, dacă aţi trecut printr-o experienţă de viaţă puternică şi exemplară şi credeţi că merită să o împărtăşiţi cu cititoarele noastre, scrieţi-ne pe adresa redactie@eva.ro.
 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Nicoleta pe 28 Dec 2012, 18:52
    Sa nu-ti cladesti iubirea calcand pe sufletul ,,oficialei''

    Scriu din postura femeii inselate.Am fost castorita mult timp cu un barbat care ma insela...Cand am avut certitudinea ca vine de ,,dincolo'', eram insarcinata cu al doilea copil...Am plans, am plans mult, simteam ca ceva se rupe in sufletul meu si numai copilul care se agita in mine m-a facut sa ma linistesc.Doare si doare rau..simti ca sufletul ti se rupe in mii de bucati.Mi-am pierdut increderea in el , in mine si incet ,incet ,viata mea a devenit un iad. De ce atata timp cat ai aflat ca are o relatie ,,oficiala'' te mai intrebi ,ce sa faci''.Daca nu a fost sincer de la inceput, crezi ca va fi in viitor?Intr-un an nu a avut timp sa-ti vb despre relatia lui ?Nu e clar ce urmarea?Daca si-a inselat prietena, ce il opreste sa te insele si pe tine.....? Esti tanara , cauta un barbat care sa te merite, incearca sa-ti cladesti o relatie bazata pe corectitudine si iubire.Succes, iti ureaza un suflet ranit!

    0
    0

  • valentina pe 10 Dec 2012, 09:58
    experienta

    Am trecut si eu printr-o experienta asemanatoare. Ideea e ca virtual totul pare atit de roz si dragostea imensa, aici joaca rolul arta vorbirii. Viata isi are etapele ei, e greu dar totusi meriti si tu o persoana care te-ar sustine mereu, nu doar de sarbatori. Esti tinara si ai totul la picioare, succes.

    1
    0

  • daniela pe 9 Dec 2012, 12:57
    internetul si escrocheriile sentimentale

    ti se pare ca acest escroc sentimental merita atentia ta? crezi ca esti prima cu care a discutat pe net? sau cu care are aventuri in afara relatiei oficiale?NU.NU esti nici prima nici ultima!

    7
    1

  • diana pe 9 Dec 2012, 00:39
    iluzii

    Stiu ca iti este greu in momentul de fata, te inteleg foarte bine. In timp ce ratiunea iti spune sa pleci de langa el, inima te intoarce din drum. Internetul este un mediu periculos,e riscant sa incepi sa legi legaturi cu cineva. Nu stii niciodata care e adevarul, cine poate fi dincolo, nu stii nici macar daca ceea ce simti e adevarat sau e doar o iluzie pe care ti-ai dori-o adevarata. Eu cred ca ar fi mai bine sa renunti la relatia cu el. Nu-ti aduce nimic bun, poate doar o "fericire" de moment, o amagire. El va continua relatia cu ea, daca te dorea pe tine, ar fi renuntat la prietena lui. Poate ca are sentimente pt tine, nu zic ca nu, dar e suficient de las pt a se complace in situatia actuala si a nu risca. Nu vezi ca e un egoist? Va vrea pe amandoua doar ca sa-i fie lui bine. Spui ca daca renunti la el vei fi singura. Dar cu el cum vei fi? Nu tot singura? Ba da. Pretuieste-te si pleaca mai departe...vei suferi acum, dar mai tarziu iti va fii bine. Daca ramai cu el nu faci decat sa lungesti agonia. Sfarsitul relatiei e iminent. Si nu mai fi trista, est tanara, mii de usi de asteapta sa le deschizi!

    18
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod