Iubirea incepe de la propria persoana...

Iubirea ne face viata mai placuta. Ne face placere sa fim iubiti si sa iubim, dar adesea uitam o persoana importanta atunci cand iubim. Propria persoana. Parca e mai simplu uneori sa-i iubim pe altii...
Iubirea ne face viata mai placuta. Ne face placere sa fim iubiti si sa iubim, dar adesea uitam o persoana importanta atunci cand iubim. Propria persoana. Parca e mai simplu uneori sa-i iubim pe altii, sa le acceptam si calitatile si defectele deopotriva. Ce faci insa cu aceasta iubire sau cu iubirea altora, oricat de mare, daca nu crezi ca meriti sa fii iubita, din cauza ca tu nu te apreciezi?

M-am gandit ca ar foarte potrivit sa iti vorbesc despre un sentiment nobil care-l caracterizeaza numai pe om: despre iubire si rolul ei pentru propria persoana. Iubirea este temelia vietii; nu are vreo forma palpabila... si nici limita. Reprezinta o energie foarte puternica, capabila de a transforma totul.

Ea face viata mai placuta, usurand munca si imbunatatind comunicarea. Iubirea are putere. Fara iubire, omul traieste singur, in "intuneric", cauta fericirea, dar nu o gaseste nicaieri, fiindca nu poate distinge nimic in bezna. Si este imposibil sa-ti impartasesti iubirea cu altii, daca n-o gasesti in interiorul tau.

Tu esti prima persoana pe care trebuie sa o iubesti. Tu esti persoana cea mai importanta, prietenul tau cel mai credincios, cel care ramane intotdeauna alaturi de tine. Ai grija de tine asa cum ai face-o daca ar fi vorba de prietena sau prietenul tau cel mai bun.

Iubeste-te, accepta-te si iarta-te. Iti recomand sa studiezi aceste indemnuri si sa le folosesti ori de cate ori devii prea critica, prea severa cu tine insati sau cand nu esti multumita de rezultatele obtinute.

Ce inseamna a te iubi?


A te iubi inseamna:

  •  a-ti acorda dreptul de a-ti simti si de a-ti exprima adevaratele nevoi;
  •  a fi raspunzatoare - dar nu in sensul de a fi vinovata - pentru tot ceea ce esti, pentru tot ceea ce traiesti, pentru tot ceea ce simti, pentru tot ceea ce crezi;
  •  a refuza sa-ti asumi responsabilitatea pentru tot ceea ce traiesc altii;
  •  a fi sincera - a gandi, a spune si a face ceea ce simti cu adevarat inlauntrul tau.
 

Comentarii (21)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • anubis pe 13 Nov 2011, 19:13
    arome de iubire

    fiecare vis se implineste,fiecare gest ne uimeste,toate miresmele vietii te invaluie in fiecare diminieata, miresme ce aduc cu ele toate sentimentele si mangaierile ultimilor stropi de ambrozie....

    5
    0

  • Mihaela Dana pe 31 Aug 2010, 09:07
    efectele MARII IUBIRI

    Din Iubirea mare a lui Dumnezeu ,Dumnezeu a creat lumea .Din Iubirea lui Dumnezeu cea curată şi sfântă S-a întrupat Fiul lui Dumnezeu ,Unul în treime şi S-a făcut Fiul Omului.Din Iubirea SA ne mai ţine pe pământ deşi greşim.

    4
    2

  • Mihaela pe 31 Aug 2010, 08:57
    Iubirea -un dar

    ,,NOI PRIMIM IUBIRE DIN IUBIREA LUI DUMNEZEU" a SPUS I.P.S. Daniel ]ntr/o predica din anul 2004. unul din multele nume Date lui Dumnezeu este Iubire. Dumnezeu este datarorul a tot binele.

    3
    1

  • Viore pe 4 Mar 2010, 21:32
    despre iubire

    da este foarte adevarat ca cu cit ne iubim mai mult pe noi cu atit lucrurile din viata noastra devin mai simple,iubirea intotdeauna se vede ,se simte, si iubirea atragea la rindul ei iubirea ,si inca doresc sa mai adug incredera in sine este direct proportionala cu marimea iubirii ce o avem fata de propria noatra persoana

    3
    1

  • Andreea pe 4 Ian 2010, 17:23
    ...

    e ceva relativ...daca tu nu te iubesti, iubirea te poate transforma in persoana in care vrei sa fii pentru persoana iubita...nu trebuie sa te iubesti ca celalalt sa te iubeasca..trebuie sa il iubesti ca sa-i poti spune ce simti, nu tine daca te iubesti sau nu..eu una as cred.daca ne iubim prea mult propia persoana ajungem sa fim egoisti, iubirea care o simtim pentru noi va fi mai mare decat cea pe care o simtim pentru celalalt, nu vom mai face nimic din iubire din orgoliu..am trecut prin asta...ce rost are relatia daca iubirea suprema o simtim pentru noi si nu pentru celalalt?mai bine singuri...

    5
    0

  • elena pe 16 Aug 2009, 14:02
    greu sa fi iubit

    iubes si mi se spune ca ma iubeste dar cum dak de fiecare data cand ne certam in final eu sunt de vina.spune k tot ce face si felul cum greseste sunt din vina mea.este foarte orgolios si incapatanat.nu am reusit nici cu psihologia sal schimb.cum ma iubeste dak ai pasa dapa ce greseste si nu inante.ai pare rau doar cand ma vede k ma doare dar isi repeta greseala la scurt timp.ce sa mai inteleg?aveti un rasp sau o solutie?

    5
    0

  • io pe 21 Apr 2009, 14:50
    nein

    kkt, iubirea cel mai frumos lucru. ha. esti luat de fraier, asta e iubirea. se kk in sufletul tau si ramai cu ochii la luna. ne am nascut ca sa ne reproducem, e o intamplare. sa creada cucu in povesti cu zane, suflete pereche si blablauri.

    4
    0

  • Miha pe 27 Dec 2008, 19:07
    foarte adevarat

    iubirea din interiorul fiecarei persoane trebuie sa iasa la suprafata fara teama de faptul ca daca iti arati sentimentele si iubirea esti considerata o persoana slaba de caracter si fraiera.Iubirea e cel mai frumos lucru si cel mai important..pt asta ne-am nascut...sa invatam sa iubim si sa fim iubiti....si nimic nu e mai frumos ca atunci cand simti ca te iubesti si tu...si ca meriti sa fi iiubita...

    4
    1

  • cici pe 4 Dec 2008, 09:18
    iubirea de sine

    Asa este, iubirea trebuie indreptata in primul rand spre tine, nu dintr-un motiv egoist ci ca sa poti da apoi, cat mai mult celorlalti. Frumos articol, sensibil cum spunea Dana, ar fi bine pentru noi sa-l citim din cand in cand si sa-l punem in aplicare. Multumim!

    3
    2

  • mzv pe 2 Dec 2008, 13:26
    nimic nu este simplu

    Iti dau dreptate Mirela, este mult mai greu atunci cand din jur esti insultata la tot pasul. Practic este o lupta ce-ti consuma energia pozitiva. Este frumos articolul si poate ca raspunsul este: sa traiesti asa dar intai sa cauti un mediu acceptabil de viata. Si totusi traind asa poti gasi linistea si locul cel bun,,, Desigur inteleg problemele puse de tine pt ca in mare masura le-am intampinat.

    3
    0

  • vi pe 20 Nov 2008, 19:11
    trist, dar adevarat

    Frumos articolul. Trist este ca nu stim sa ne iubim destul si ca persoana pe care o iubim , partenerul de viata greseste. Zice el ca nu a avut nici un motiv, dar totusi a tras relatia noastra pe o linie moarta, adica pe infidelitatea lui. Adevarat este ca nu stim sa ne iubim indeajuns incat sa si simtim asta si sa nu traim in agonie ca poate o sa se schimbe ceva, o sa se intample o minune si totul va fi frumos.........cred totusi ca ar trebui sa ne iubim mai mult, pe noi insine, caci nu cred ca altcineva ar putea sa o faca. IUBIREA nu este tangibila.

    2
    0

  • aniela01 pe 19 Nov 2008, 22:01
    perfect adevarat

    Aveti foarte multa dreptate cu acest articol ;pacat ca uneori ,descoperim cam tarziu ca cea mai importanta persoana este a noastra;ne pierdem si ne chinuim in tot felul de situatii imposibile si nu stim cand sa spunem NU;e foarte greu sa intelegem ca familia si prietenii fac parte din viata noastra dar nu trebuie sa traim viata si neimplinirile lor;trebuie sa fim responsabili doar pentru ceea ce suntem si ceea ce facem;dar nu avem totdeauna un psiholog langa noi care sa ne arate ce simplu e sa te iubesti si sa iubesti ;va doresc tuturor sa aveti cat mai curand revelatia acestui adevar .

    1
    1

  • Dana pe 15 Nov 2008, 08:46
    Grecia

    Imi pare rau de confuzie. Am cunoscut o d-ra doctor psiholog care lucra la o clinica homeopata pe str. Ana Ipatescu cu acelasi nume. Ma bucur totusi ca am avut ocazia sa lamuresc acest aspect. Va doresc tot ce va doriti. Dana

    2
    0

  • Mirela pe 14 Nov 2008, 10:19
    As dori un raspuns

    Ma bucur sa vad ca mai sunt si persoane care gandesc asa cum cred si eu ca este natural.Ce ne facem cu aceeia (si predomina) care considera ca ei au doar calitati si au o natura divina,care iti raspund cu lovituri dosnice la orice gest de prietenie, care se definesc prin replica "Ma judeci tu pe mine?!!!"si "Cine nu e cu mine, e impotriva mea", care isi permit ca si afectiunea (in limite normale)pe care o arati plantelor sau animalelor sa o transforme in acuzatie impotriva ta:"Ce-ti trebuie tie asa ceva, n-ai ce face!", care , dupa ce iti intra in casa si "se gudura " atata timp cat au un interes, iti raspund cu agresivitate "nu esti tu destul de sefa sa-ti dau eu Buna ziua!Daca esti bun esti prost!! Daca acestia predomina, care mai este NORMALUL?Si cum sa traiesti printre ei ?

    1
    0

  • verzarv pe 13 Nov 2008, 15:36
    Foarte adevarat

    Dragostea este un lucru foarte important si nu trebuie uitat niciodata,prin iubire putem deveni mai buni..

    2
    0

  • carmen pe 13 Nov 2008, 08:12
    pentru Dana

    Ar fi fost frumos sa ne fi intalnit in Grecia. In mod sigur ne-am fi imprietenit ! Cu drag.

    1
    0

  • Dana pe 13 Nov 2008, 07:18
    Grecia

    Foarte sensibil articolul. Este adevarat ca uitam si amanam sa ne iubim pe noi insine pentru ca totdeauna ceilalti sunt mai importanti. Ne punem sanatatea, fericirea si pacea pe ultimul rand cand e vorba de a pastra aparentele. Am o intrebare, ati fost cumva in Grecia intr-0 excursie in octombrie, 1999? Daca da, am fost impreuna in acel autocar. Poate mai vorbim!

    0
    0

  • amalia pe 12 Nov 2008, 21:06
    super tare

    frumos si adevarat .ce e mai important in viata /sa iubesti si sa fii iubita.dar daca nu te iubesti tu pe tine e inposibil sa o inpartasesti si la altii.

    0
    0

  • carmen pe 12 Nov 2008, 17:23
    pentru mariaeuph

    nu sunt din ploiesti

    0
    0

  • mariaeuph pe 12 Nov 2008, 15:31
    marfa

    dna carmen sunteti din ploiesti? :P

    0
    0

  • bonyta pe 11 Nov 2008, 21:00
    emotionant

    pur si simplu nu am cuvinte...de bine bineinteles , pentru sinceritatea si sensibilitatea celor citite...e buna si psihologia la ceva !

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod