Frustrarea - un inamic de temut

In acest caz este vorba de asa-zisa exigenta afectiv-personala la un inalt nivel, adica nevoia care nu-ti permite sa-ti refuzi indeplinirea exigentelor afective si prin aceasta sa fii pusa in situatia de a deveni o frustrata; din punct de vedere psihologic, ceea ce-ti imaginezi si uneori chiar simti ca este irezistibil, este de fapt dorinta ta de eliberare a tensiunii provocate de frustrarea resimtita.

Prin acest exemplu am vrut sa ilustrez, in cateva cuvinte, faptul ca uneori nu trebuie sa fii exigenta in toate si in totul, adica sa-ti doresti prea mult. Uneori, aceasta exigenta te poate duce pe cai nedorite si de aceea ai putea gresi fata de tine si fata de ceilalti.

Recomandare:

Este foarte bine pentru tine sa-ti adaptezi in mod constient exigentele si sa fii cat mai aproape de adevarul vietii, fara a te expune capcanelor frustarii.

2. Lipsa tolerantei la frustrare


As lua ca exemplu rezistenta la tentatii, de orice fel: consumul irational de dulciuri sau alte alimente, cheltuieli inutile, luxul excesiv etc. si in cel mai rau caz, alcool si droguri.

Recomandare:

Cel mai important lucru este sa infranezi inclinatia de a-ti satisface trebuintele la primele semne de tensiune fiziologica sau psihologica. Si asta nu numai o data sau de doua ori. Numarul suficient de repetari este necesar a fi dozat in functie de persoana si in niciun caz exercitat brusc. Totul depinde de abilitatea ta de a atinge scopul, de capacitatea ta de invatare pentru a deveni toleranta (sau mai toleranta) si de vointa.

In felul acesta poti evita trairile neplacute, tensiunile apasatoare si chinuitoare ale frustrarii sau ale consecintelor lipsei de rezistenta la frustrari. Modelarea in acest sens nu consta insa in suprimarea brusca a frustrarilor, ci in dozarea lor, in functie de propria structura de personalitate.

Ideea centrala este ca trebuie sa incerci sa te autodomini si prin aceasta sa-ti sporesti toleranta la anumite frustrari sau la frustrare in general.

Totul este sa vrei ca frustrarea sa nu te copleseasca!
 

Comentarii (6)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ioana pe 21 Sep 2010, 16:54
    remediu

    Face foarte bine participarea la taina Sfantului Maslu, spovedania,si sa vorbesti deapre starile tale cu un prieten mai apropiat..

    0
    0

  • tighyxu pe 23 Nov 2009, 19:17
    Frustrarea....

    Mai are cineva vre o sansa de vindecare ca sa zic asa daca este frustrat si arata asta in tot ce face si tot ce zice?????

    0
    0

  • Eu pe 22 Nov 2008, 18:59
    Frustrarea

    Sunt invidia si ura legate de frustrare? Comportamentul unei persoane care te jigneste zi de zi intr-un colectiv si nu ca sa te imbarbateze si sa te incurajeze ci pur si simplu stiu eu de teama (frustrare), ca sa te indobitoceasca sau cine stie ce alte motive (stiu eu ca ai aceleasi studii, ca poti sa-i iei locul etc.), care iti spune in fata "te urasc" pt ca esti bine pregatita, pentru ca tu ai ai facut scoala la timp si ea nu, cum te poti sugetiona, cum sa rezisti, cum sa faci fata cind nu esti dorit la locul de munca din cauza frustrarii si invidiei celorlalti care te mai si sapa? Cum sa supravietuiesti mai ales dupa ce toate astea s-au adunat si s-au adunat si oarecum ai cedat psihic? Ce metode de refacere recomandati?

    1
    1

  • lili_mif pe 12 Nov 2008, 10:41
    cam ...

    Cat de mult de autosugestionezi si incerci sa iesi din starea de frustrare,totul cade cand cei din jurul te jignesc,chipurile sa te faca sa fi mai barbata si nu iti dau voie sa -ti exprimi ideile considerand ca nu sunt bune.Vorba aceea: cand doi iti spun ca esti beat,desi nu ai baut nimic,du-te la culcare,pentru ca tu nu contezi decat pentru unele munci si nevoi .

    2
    0

  • lili_mif pe 5 Nov 2008, 08:47
    te scarbesti

    Cat de optimist ai fi,cat te-ai autosugestiona si cat curaj iti faci singur,in momentul in care mergi la un interviu si-ti spun: sti,nu angajam persoane in varsta,du-te in alta parte sa incerci,iti vine sa urli.In comert au aceleasi criterii,sau te tin maxim doua luni si afli ca angajeaza pe altcineva.

    0
    0

  • gradinaru ileana steluta pe 8 Oct 2008, 09:48
    frustarea

    retete anti frustare gandirea pozitiva un remediu clasic plus rugaciune da vreun rezultat ?

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod