Ce avem de înțeles din luna plină din 11 mai

Cât de des apuci să reflecți asupra faptului că a fi viu implică transformare continuă? Lumea naturală este în continuă mișcare.
În natură, însă, nu există nicio negare asupra acestui fapt: pietrele sunt șlefuite de vânt și râu, copacii cresc, un incendiu arde miriștea. Omul, însă, este adesea supărat pe schimbare. Întocmai pe fluiditatea vieții.
 
Acest lucru se întâmplă din cauză că nu știm cum să ne gestionăm stresul și rănile: schimbările apar uneori însoțind pierderi, îmbătrânire, suferință. Punând eticheta asta pe schimbare, apare nevoia de control, apare nevoia de previzibil, dar acestea sunt numai iluzii. Nu putem controla lumea.
Nici măcar viața proprie. Totuși, durerile și schimbările sunt cele care ne purifică și ne transformă și ne duc mai departe către viitorul nostru. Să privim iarăși spre natură: Copacul nu va reproșa nimănui că s-a uscat. Piatra nu se va ridica împotriva râului. 

Asta ne scoate la suprafață o perioadă astrală ca cea de acum: imposibilitatea de a controla lucrurile, suferința pe care o avem când ne deranjează că viața curge cum vrea ea și apoi eliberarea de această senzație. Luna plină vine să ne sprijine în eliberare.
Transformarea noastră depinde de cum putem accepta trăirile pe care le avem odată ce cuprindem din ce în ce mai mult adevăr. Până nu devenim total sincere cu noi însene, lucide și echidistante, nu vom putea ajunge la miezul lucrurilor. Luna plină la 20° în Scorpion de pe 11 mai ne cere să fim sincere - despre o speranță, o durere, o fantezie, indiferent cum se numește. Scorpionul este cunoscut pentru capacitatea de a îndura și de a rezista în fața oricărei situații.
 
Anduranța emoțională specifică Scorpionului este ceva copleșitor.
Puterea sa poate fi aplicată către evoluție sau involuție. Alegerea ne aparține.
 
Scorpionul este iscusit în a citi o persoană, un loc sau o situație, scanând în adâncime. Pentru că are această intransigență, scoate la iveală ceea ce tu vrei să ascunzi. 

Această lună plină vrea să ne ajute să eliberăm orice ne ține pe loc de pe umerii noștri, ca de pildă durerea care ne-a împiedicat să acceptăm o situație, sau evenimente care ne-au făcut să credem că este mai sigur să negăm o parte a realității noastre decât să o confruntăm.
Pentru că Scorpionul este intens, această lună plină ne va îndemna să ne asortăm energia și să acceptăm emoțiile noastre așa cum vin ele. Conjuncția simultană a lui Mercur cu Uranus ne amintește că degrevările acestea sunt esențiale pentru fericirea pe termen lung. După marele haos al transformării, oricât de dificilă este, se instalează extazul eliberării. 

adnana-costandache
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod