7 trucuri ca să scapi rapid de lene. Găseşte resurse noi de energie!

Fie că o numeşti lene, procrastinare sau lipsă de productivitate, ştii că această problemă nu este uşor de depăşit. Dacă vrei să fii mai activă, dar nu ştii cum să te motivezi şi să nu-ţi mai pierzi timpul, încearcă 7 trucuri ca să scapi de lene.
Fie că o numeşti lene, procrastinare sau lipsă de productivitate, ştii că această problemă nu este uşor de depăşit. Dacă vrei să fii mai activă, dar nu ştii cum să te motivezi şi să nu-ţi mai pierzi timpul, încearcă 7 trucuri ca să scapi de lene.

Atunci când suferi de lipsă de energie și de chef, încearcă să abordezi problema într-un mod pozitiv. Dacă te învinovățești în mod continuu, vei adăuga probabil listei de motive care te împiedică să scapi de lene.

Încearcă să identifici cauza ce te predispune la lenevit

Soluția problemei depinde în mare parte de cauza ce contribuie la lipsa ta de energie sau la absența chefului de muncă. De multe ori, o dietă prea drastică sau reducerea orelor de somn pot avea un efect puternic asupra fizicului și psihicului tău.
Dacă ești obosită sau nu ai mâncat destul, lenea poate fi o problemă greu de depășit.

Asigură-te că stările tale de leneveală nu au debutat odată cu începerea unui tratament medicamentos, chiar și pilule anticoncepționale. Dacă găsești o astfel de legătură, discută cu medicul pentru a alege un tratament alternativ.

Stabilește ținte rezonabile

Când motivul ce te predispune la lene este faptul că te simți copleșită de volumul de muncă, soluția este mai simplă. Începi prin a stabili ținte rezonabile pentru timpul tău. Împarte sarcinile mari în sarcini mai mici pentru a te motiva mai ușor să începi munca.

Începi cu sarcinile cele mai simple

Uneori este imposibil să ignori sarcinile complexe și importante, dar atunci când este posibil, începi cu sarcinile cele mai simple.
Odată ce ai finalizat primele țeluri stabilite, te vei simți mai bine și vei fi mai motivată pentru următoarele sarcini.

Vizualizează entuziasmul lucrului dus la bun sfârșit

Chiar înainte să începi lucrul, gândește-te ce bine te vei simți când ești pe cale să termini cu succes ceea ce ți-ai propus. Această tehnică de vizualizare te poate ajută să te motivezi și să începi mai repede. Dacă termini mai repede, vei avea mai mult timp pentru tine.

Fă mișcare pentru a te motiva

Exercițiile fizice produc endorfină, hormon ce te ajută să te menții energizată și să duci mai multe lucruri la bun sfârșit. Chiar și o plimbare scurtă te poate motiva să faci mai multe, iar aerul curat te poate ajută să uiți de rutină.

Analizează consecințele și beneficiile

Poate cel mai bun mod de a te motiva este o analiză atentă a beneficiilor ce decurg din sarcinile finalizate, dar și a consecințelor ce pot apărea atunci când rămâi în urmă.

Fie că este vorba de o admonestare din partea șefului sau de dezamăgirea celor dragi, consecințele întârzierilor provocate de lene sunt adesea neplăcute.
În schimb, beneficiile îndeplinirii sarcinilor la timp includ o stare bună și eliminarea sentimentului apăsător de "Câte mai am de făcut..."

Alege corect energizantele pentru perioadele de lene

Modul în care te energizezi atunci când nu mai vrei să lenevești poate influența în mod decisiv productivitatea. Dacă suferi o cădere de energie la ceva timp după ce bei cafea, evită această băutură. Gustările dulci și băuturile energizante îți oferă energie pentru un timp și mai scurt, urmată de oboseală și apatie.

Bea ceai verde și mănâncă sănătos pentru a avea energie în mod natural, fără prea multe suișuri și coborășuri de-a lungul zilei, ce te pot împinge la momente tot mai dese în care lenevești.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod