Chec aperitiv cu ciuperci

Cu totii am mancat in copilarie preparatele traditionale de Paste. Drob, oua, peste marinat sau cas dulce. Pentru masa de Paste de anul acesta, iti recomandam la aperitiv un preparat mai putin intalnit: chec aperitiv de ciuperci.
Cu totii am mancat in copilarie preparatele traditionale de Paste. Drob, oua, peste marinat sau cas dulce. Pentru masa de Paste de anul acesta, iti recomandam la aperitiv un preparat mai putin intalnit: chec aperitiv de ciuperci.

Ingrediente si cantitati:


250 g ciuperci;
2 cepe;
2 linguri ulei;
200 g cascaval;
3 oua;
1 lingura faina;
2 legaturi de verdeata;
1 lingura unt;
1 lingura pesmet pentru tava;
sare;
piper.

Mod de preparare:


1. Pentru inceput trebuie sa speli si sa cureti ciupercile si ceapa. Pasul urmator consta in taierea ciupercilor in felii si in maruntirea cepei.
Apoi, le pui intr-un vas in care le calesti in ulei, dupa care stingi focul si le lasi sa se raceasca.

2. Intr-un alt recipient, razi cascavalul si il amesteci cu 2 oua batute, iar verdeata o toci marunt.
Dupa ce s-au racit ciupercile le amesteci cu verdeata, cascavul si faina. Presari peste ele sare si piper si, intreaga compozitie rezultata, o torni intr-o tava de cozonac pe care, in prealabil, ai uns-o cu unt si ai tapetat-o cu pesmet.

3. Oul ramas il bati cu putina sare si il pui pe deasupra compozitiei din tava.
In final, pui checul la cuptor pentru circa 25 de minute.

4
. Dupa ce este gata il lasi sa se raceasca si apoi il tai felii.

Pofta buna!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod