Uleiul de baobab tratează eczema și este o bază bună de machiaj

În gama de remedii naturale pentru îngrijirea pielii și a părului, uleiul de baobab se remarcă datorită texturii mătăsoase și a aromei speciale. Se absoarbe rapid în piele, nu lasă un film gras și îngrijește părul fără să-i reducă volumul.
Uleiul de baobab conține toate tipurile de acizi grași esențiali, Omega-3, -6 și -9. De asemenea, în componența lui se regăsesc și acizii grași exotici care se întâlnesc mai rar în cazul altor uleiuri:
- acidul dihidrosterculic;
- acidul malvalic;
- acidul sterculic.
Dacă până acum te-au dezamăgit cremele pe care le-ai testat pentru îngrijirea tenului sau în cazul în care nu găsești o mască ori un balsam compatibile cu părul tău este momentul să dai o șansă acestui ulei rar.

 
Iată ce beneficii vei obține dacă vei folosi frecvent uleiul de baobab pentru piele și păr:

 
1. Este o bază de machiaj benefică

Uleiul de baobab are o textură ușoară, care face pielea catifelată fără să creeze un strat gras. Dacă ești în căutarea unei creme hidratante care se absoarbe rapid, dar menține pielea netedă trebuie neapărat să încerci acest ulei.
 
Rețetă pentru cremă cu textură light, o bună bază de machiaj: Alege un recipient din sticlă închisă la culoare cu pipetă, de 120ml.
Pune 60ml de ulei de baobab, 30ml de ulei de sâmburi de struguri, 10 picături de ulei esențial de lavandă și 5 picături de ulei esențial de arbore de ceai. Închide sticla și agită bine. Poți folosi amestecul pentru hidratarea feței, iar aplicarea machiajului după aceea va fi mult mai eficientă.

 
2. Regenerează celulele deteriorate de la suprafața pielii

Indiferent dacă pielea ta a fost afectată negativ de expunerea la soare sau de utilizarea produselor astringente agresive, uleiul de baobab este soluția rapidă în cazul în care pielea se înroșește pe neașteptate și este inflamată. Conține acizi grași esențiali, plus o combinație din vitaminele A, C, E, D și K, care contribuie la refacerea mai rapidă a pielii din interior, prevenind roșeața, mâncărimile sau senzația de arsură.
Este un remediu de bază pentru îngrijirea tenului afectat de eczemă, psoriazis sau dermatită seboreică.

 
3. Reface și accelerează producția de colagen

Uleiul de baobab conține o cantitate ridicată de vitamina C, un ingredient esențial pentru prevenirea semnelor îmbătrânirii. Aplicarea zilnică a acestui ulei pe ten menține pielea netedă, dă un aspect tânăr și susține fermitatea pielii.
 
Rețetă pentru ser care stimulează producția de colagen: Alege un recipient din sticlă închisă la culoare cu pipetă și pune o lingură de ulei de baobab, o lingură de ulei din semințe de chia și o lingură de ulei de argan. În continuare adaugă 5 picături de ulei esențial de lavandă, 5 picături de ulei esențial de neroli, 4 picături de ulei esențial de lămâie și 4 picături de ulei esențial de geraniu.
Închide sticla și agită bine. Aplică 3-4 picături pe piele în fiecare noapte pentru a preveni ridurile.

 
4. Calmează scalpul sensibil și face părul strălucitor

Dacă ai un scalp care se irită ușor sau care se inflamează poți utiliza cu încredere acest ulei. Este absorbit rapid în firele de păr, nu încarcă părul și adaugă un luciu deosebit șuvițelor naturale sau vopsite.
 
Rețetă pentru cremă care tratează scalpul: Amestecă într-un borcan de sticlă o lingură de ulei de baobab, ¼ cană de ulei de cocos și 5 picături de ulei esențial de mentă. Folosește un mixer pentru a obține o cremă omogenă și aplică amestecul pe scalp cu 30 de minute înainte de a te spăla.

 
5. Elimină ridurile de sub ochi, cearcănele și retenția de apă

Poți avea ochi frumoși și odihniți folosind uleiul de baobab zilnic.
 
Rețetă pentru ser antiaging pentru ochi: Alege un recipient din sticlă închisă la culoare cu pipetă de 30ml și amestecă 3 lingurițe de ulei de baobab, 2 lingurițe de ulei de jojoba și 3 picături de ulei esențial de lavandă. Închide sticla, agită bine și aplică o picătură de ser sub fiecare ochi pentru a elimina semnele de oboseală, pungile de sub ochi sau liniile fine.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod