Machiajul poate fi aliatul, dar și dușmanul tău, în funcție de vârstă. Ce spune un nou studiu

Deși nu realizăm de obicei, ne petrecem tinerețea încercând să părem mature, iar apoi ne străduim tot restul vieții să arătăm mai tinere.
Din fericire, machiajul este un aliat important, potrivit unui studiu recent, dar este în același timp o armă cu două tăișuri.

Studiul, care a fost realizat de cercetătorul Richard Russell, din cadrul departamentului de psihologie al Universității Gettysburg, în asociere cu Chanel Fragrance & Beauty Research & Innovation, a descoperit că machiajul are un rol major în modul în care percepem vârsta unei persoane. 

Se pare că machiajul poate schimba vârsta aparentă a unui chip și face ca fețele tinere să pară mai bătrâne, iar pe cele mai bătrâne să pară mai tinere.

În cadrul studiului au fost incluse 32 de femei, din categoriile de vârstă 20, 30, 40 și 50 de ani.
Acestea au fost fotografiate inițial fără machiaj, apoi după ce au fost machiate de un makeup artist profesionist.

Participanții la studiu au fost apoi rugați să estimeze vârstele femeilor, atât pe baza fotografiilor în care apar machiate, cât și al celor în care nu sunt machiate.

În medie, femeile din categoria de vârstă de 50 de ani au fost percepute cu 1,5 ani mai tinere, în timp ce femeile din categoria de vârstă de 20 de ani au fost considerate mai în vârstă din cauza machiajului.

De asemenea, în cadrul studiului s-a descoperit că machiajul aplicat pe piele și zona ochilor a avut un efect mai puternic asupra diferențelor decât machiajul aplicat pe piele și pe buze.

Participanții au fost rugați să estimeze vârsta fiecărei fețe apăsând pe o scară vizuală de la 10 la 70 de ani.
În același timp, au fost rugați să estimeze atractivitatea pe o scară de la 0 la 100.
 
"În numeroase medii există reguli cu privire folosirea machiajului de către fete. Prin urmare, pentru că femeile mature poartă de obicei machiaj, spre deosebire de tinerele fete, oamenii pot învăța să asocieze machiajul cu maturitatea", declară Richard Russell, autorul studiului, potrivit bps.org.uk

Un exemplu bun din acest punct de vedere sunt Cindy Crowford, în vârstă de 52 de ani, și fiica sa, Kaia Gerber, în vârstă de 17 ani.
Dacă fostul model reușește să pară mult mai tânără cu ajutorul machiajului, Kaia, la rândul său model, pare matură atunci când este machiată.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod