Ce fac femeile pentru frumusețe: O artistă a fotografiat cele mai bizare dispozitive de înfrumusețare

Femeile sunt în stare să facă orice pentru a fi tot timpul frumoase. De aceea industria cosmetică este atât de puternică și se dezvoltă tot mai mult pe zi ce trece.
Dar o artistă din Scoția a vrut să demonstreze până unde merge obsesia femeilor pentru frumusețe. Într-un proiect numit "Beauty Warriors" ("Războinicii frumuseții"), fotografa Evija Laivina a cumpărat de pe Ebay dispozitive bizare de înfrumusețare, iar apoi a fotografiat femei purtându-le.

Gadgeturile ciudate, cele mai multe fabricate în China, promit să rezolve instant probleme precum pielea lăsată, ridurile accentuate, ploapele căzute sau nasul strâmb. Totul la un preț foarte mic, care nu se compară cu costurile operațiilor estetice sau a injecțiilor cu botox.
Iar pentru cine crede în ele, poate chiar au efect.

"Ca să ai succes, trebuie să fii perfectă și să arăți perfect. Acestea sunt regulile societății, pe care le respectăm cu toții, fără să realizăm cât de ridicole sunt astfel de standarde. Uităm adesea de importanța frumuseții interioare", spune artista Evija Laivina în postarea sa de pe site-ul Boredpanda.

Modelele folosite în acest proiect sunt prietenele artistei, rude și voluntari găsiți cu ajutorul rețelelor de socializare.
Proiectul face parte din cursurile pe care Evija le studiază în cadrul Universității Highlands and Islands din Inverness, Scoția

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod