Avertismentul unei femei: a fost la un pas de moarte din cauza unei pensule de machiaj

Atunci când Katie Wright a observat o umflătură roșie deasupra sprâncenei, a crezut că este un coș care se formează sub piele.
Dar nu s-a gândit niciodată că dacă încearcă să-l stoarcă, va ajunge la urgență.

Se pare că umflătura nu era un coș, ci o infecție cu stafilococ, iar ea a fost la un pas să orbească și să facă o infecție la nivelul creierului, care poate fi fatală.

"În urmă cu o săptămână, am încercat să storc ceea ce părea un coș dureros sub piele. După o oră, întreaga față era umflată și mă durea. Simțeam că ceva urmează să explodeze sub pielea mea", a scris Katie Wright pe Twitter.

Medicii au diagnosticat-o pe Katie cu celulită infecțioasă, o formă de infecție cu stafilococ.
Dar în loc să aibă o terminație la exterior, așa cum se întâmplă în cazul unui furuncul, acesta infectase straturile din profunzime.

Femeia a declarat că a primit la timp un tratament intravenos cu antibiotic și că infecția nu s-a răspândit mai mult decât zona în care a apărut. Aceasta este de părere că infecția a pornit de la o pensulă pentru sprâncene pe care nu a dezinfectat-o.

"Sunt uimită de răspunsurile postate de oameni la povestea mea și mă bucur că mulți oameni au fost inspirați să facă acest pas esențial în rutina lor de machiaj, curățând și dezinfectând pensulele și ustensilele de machiaj.
Nu este de glumă, este un pas esențial!"
, a mai spus Katie Wright.

Este mai ușor decât crezi să contractezi o infecție cu stafilococ. Acesta se transmite prin contact. "Există mai multe tipuri de stafilococ, dar în acest caz este vorba despre stafilococul auriu. Se găsește pe piele, dar una dintre probleme este aceea că unele tulpini de stafilococ auriu sunt rezistente la antibiotice, fiind mult mai dificil de tratat", a declarat medicul dermatolog Lisa Kellett pentru globalnews.com.

În mod obișnuit, infecția se află la nivelul pielii, dar în unele cazuri există riscul să se răspândească în sânge, ceea ce poate fi fatal.
De asemenea, infecția poate ajunge la creier, provocând encefalită, o altă afecțiune periculoasă ce pune viața în pericol.

"Cauza apariției este transferul de pe mâini. Stafilococul poate fi și pe pensulele de machiaj, dacă nu sunt dezinfectate", a mai spus medicul.

Coșurile dureroase și infecțiile cu stafilococ pot părea la fel. Înainte de a atinge o astfel de umflătură dureroasă, cere sfatul unui medic, care va determina ce este cu adevărat. Dacă este un coș, acesta va trece de la sine în câteva zile.
În cazul unei infecții cu stafilococ poți avea simptome precum febră sau frisoane. Este foarte important să nu storci astfel de umflături care apar pe piele.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod