Ai sprâncenele groase? Ai putea fi o persoană narcisistă, potrivit unui nou studiu

Oamenii de știință au descoperit o legătură între nivelul de narcisism al unei persoane și forma sprâncenelor.
Dacă ai sprâncenele groase, fie în mod natural, fie obținute cu ajutorul machiajului sau tatuajului, ar putea fi un semn că ești narcisistă. Dacă ți se pare că narcisismul și sprâncenele nu au nicio legătură, te contrazic oamenii de știință din Canada, care au făcut această descoperire în urma unui studiu.

Cercetătorii de la Universitatea din Toronto au făcut fotografii tuturor participanților la studiu, înainte de a-i ruga să completeze un test standardizat pentru determinarea nivelului de narcisism. 

După ce au tăiat pozele astfel încât să se poată vedea numai sprâncenele, cercetătorii au arătat imaginile unui alt grup de persoane.
Acestea din urmă au reușit să identifice cu succes subiecții narcisiști, identificați cu ajutorul testului, numai privindu-le sprâncenele.

Concluzia studiului este următoarea: cu cât sprâncenele unei persoane ies mai mult în evidență, fie prin grosime sau prin modul în care sunt îngrijite, cu atât mai mare a fost scorul de narcisism al acelei persoane, obținut în urma testului. Autorii studiului sunt de părere că această corelație are legătură cu faptul că sprâncenele mai groase sau cele foarte bine îngrijite ies în evidență în mod natural, un lucru dorit de persoanele narcisiste.

"Narcisiștii adoră să primească atenție și să fie admirați și probabil că vor sprâncene care ies în evidență pentru a fi observați, recunoscuți și memorați", a declarat coordonatorul studiului, psihologul Miranda Giacomin, potrivit marieclair.com.
"În acest fel se asigură că oamenii îi plac și își mențin astfel părerea exagerat de bună despre ei înșiși
", adaugă specialistul.

Bineînțeles, asta nu înseamnă că ești o persoană narcisistă dacă folosești creionul pentru a scunde golurile sau au masca faptul că ți-ai pensat excesiv sprâncenele de-a lungul anilor. Dar dacă îți place să ai sprâncene foarte groase și intens accentuate, este un semn că ai putea avea porniri narcisiste. Și nu este neapărat un lucru rău.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod