CE ESTE DE FACUT DUPA O SCADERE MASIVA IN GREUTATE?

Dupa orice scadere masiva in greutate, pielea si tesutul subcutanat de sub ea isi pierd elasticitatea si nu se mai conformeaza cu conturul redus a corpului. Ca urmare, pielea ce a fost foarte intinsa de grasime acum este in plus.
Reconturarea corporala dupa pierderea masiva in greutate este recomandata dupa aceasta scadere dramatica intrucat imbunatateste forma si tonusul tesuturilor subiacente si indeparteaza excesul de piele si grasime ce atarna. Rezultatul dorit este un aspect armonios, cu contururi mai netede. Aceasta este in esenta faza finala a procesului de scadere masiva in greutate.
 
Pielea ce atarna, de obicei este localizata la nivelul feţei, gatului, braţelor, sanilor, abdomenului, feselor şi coapselor şi da corpului un aspect neregulat şi fara forma. Daca aţi suferit o scadere masiva de greutate, fie prin dieta şi exerciţii fizice, fie prin chirurgie bariatrica şi aţi scazut in greutate astfel incat sa ajungeţi la greutatea optima, atunci puteţi opta pentru una sau mai multe dintre aceaste proceduri.
 
De mentionat ar fi faptul ca pot opta pentru aceasta procedura numai acele persoane a caror scadere in greutate s-a stabilizat si nu au alte afectiuni medicale care ar putea afecta vindecarea,si care au un stil de viata sanatos ce cuprinde o alimentatie adecvata si exercitii fizice.
 
Interventia chirurgicala se realizeaza in una sau mai multe etape, dupa caz.
Daca tot corpul este necesar a fi reconturat, atunci aceste proceduri vor fi programate in 2 sau 3 etape. Daca excesul de piele şi grasime este localizat doar la o regiune a corpului, atunci se va interveni numai asupra acelei regiuni intr-o singura intervenţie.
 
Prima etapa de obicei consta dintr-o ridicare a pielii din partea inferioara a corpului realizata de cele mai multe ori in combinaţie cu brahioplastia (liftingul braţelor). Liftingul parţii inferioare a corpului corecteaza pielea lasata de la nivelul abdomenului, feselor şi a regiunii externe a coapselor. Liftingul intern al coapselor corecteaza pielea in exces de la nivelul zonei interne, medii şi externe a coapselor.
Liftingul parţii inferioare a corpului presupune o incizie completa in jurul trunchiului (360º). Deşi poate parea excesiva, este o intervenţie foarte eficienta ce nu numai ca imbunataţeşte talia, dar şi fesele şi porţiunea laterala a feselor.
 
A doua etapa presupune de obicei un lifting intern al coapselor, o ridicare a sanilor şi excizia pielii in exces de la nivelul peretelui lateral al toracelui. Liftingul intern al coapselor presupune nu numai o incizie la nivelul inghinal, cat şi o incizie ce coboara vertical pe faţa mediala (interna) a coapselor. Daca se doreşte şi plasarea de implanturi mamare, este foarte indicat ca acestea sa fie introduse mai tarziu, la 6 luni dupa aceasta procedura.
 
Recuperarea deplina presupune cel puţin 6 saptamani pana cand veti putea face efort si sport iar rezultatele sunt permanente atata timp cat nu vor exista modificari dramatice in greutatea corporala sau sarcini.
Accesand site-ul www.elysium.ro veti gasi raspunsul intrebarilor dvs,atat despre operatia de remodelare corporala cat si costurile acesteia.
 
Articol realizat de Dr.
Ion Zegrea, medic specialist de Chirurgie Plastică, Estetică şi Microchirurgie Reconstructivă.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod