Mituri despre epilarea definitivă

Există multe variabile legate de succesul tratamentelor de epilare cu laser, adică despre așa-numita epilare definitivă. Factori precum tipul părului, lățimea, grosimea, culoarea acestuia, dar și tipul de laser utilizat ar trebui să fie luați în considerare atunci când vă stabiliți așteptările.
Iată primele 10 mituri despre epilarea definitivă (îndepărtarea părului cu laser) pe care le auzim adesea și care, pur și simplu, nu sunt adevărate.
 


MIT: Epilarea definitivă nu s-a dovedit a fi sigură

 
 
ADEVĂR. Siguranța tratamentelor de epilare definitive, cu laser, depinde de tipul de laser care este utilizat. FDA – autoritatea americană ce aprobă utilizarea medicamentelor și dispozitivelor medicale - a aprobat sisteme specifice de îndepărtare a părului cu laser, așa că asigurați-vă că mergeți la un tehnician certificat, ce utilizează unul dintre sistemele laser acreditate. Unele clinici de înfrumusețare care oferă epilarea cu laser cu reducere pot folosi sisteme laser mai ieftine care nu sunt aprobate de FDA pentru a compensa diferența de costuri. 
 

MIT: Funcționează pentru toată lumea

 
ADEVĂR. Părul fiecăruia este diferit. Este întotdeauna înțelept și recomandat să vă întâlniți mai întâi cu cel care vă oferă serviciile de epilare cu laser pentru a determina rezultatele la care vă puteți aștepta pentru tipul dumneavoastră de păr.
Rezultatele îndepărtării părului cu laser vor varia în funcție de grosimea părului și de nuanța și tipul pielii. Cel mai bun mod de a spune cum va reacționa părul la epilarea cu laser este să faceți mai întâi o consultație adecvată.


MIT: Îndepărtarea părului cu laser duce la o creștere mai mare a părului

 
 
ADEVĂR. Epilarea cu laser nu provoacă creșterea mai multor fire de păr. Fiecare persoană are modelele de creștere a părului, iar corpul fiecăruia produce păr diferit. În timp ce unii își vor pierde, în timp, părul pe corp, alții observă o amplificare a creșterii părului pe măsură ce îmbătrânesc. Laserele pot distruge foliculii de păr existenți; cu toate acestea, ele nu vor împiedica formarea de noi foliculi de păr.
 


MIT: Nu va funcționa pe anumite culori de păr

 
 
ADEVĂR. Sistemele laser de înaltă calitate, de astăzi, au evoluat pentru a acționa și asupra culorilor de păr care, anterior, erau greu de îndepărtat. Și părul roșcat poate fi îndepărtat cu succes cu laserele moderne.
Părul alb și părul gri nu vor putea fi îndepărtate prin tratament cu laser, deoarece aceste culori de păr nu au pigmentare.
 


MIT: Veți avea nevoie de o singură sesiune

 
 
ADEVĂR. Este imposibil să eliminați tot părul printr-o singură sesiune de epilare cu laser. Părul crește în mod natural în diferite cicluri și în momente diferite. În timp ce tratamentul de îndepărtare a părului cu laser va viza firele de păr care s-au dezvoltat deja pe corp, vor exista întotdeauna alți foliculi pe cale să formeze fire de păr noi. Cea mai bună modalitate de a obține rezultate este să treceți prin mai multe tratamente, când fiecare folicul de păr poate fi îndepărtat  cu laser în timpul optim.
 


MIT: Laserele te expun la radiații

 
 
ADEVĂR. Sistemele de îndepărtare a părului cu laser aprobate de FDA nu emit radiații. Deși radiația există între barierele luminoase ale laserului, ea nu iese din acel spațiu, deci nu este dăunătoare pacientului.
 

 
MIT: Nu pot primi tratament dacă sunt vegetarian

 
 
ADEVĂR. Această afirmație, potrivit căreia oricine consumă o dietă foarte bogată în betacaroten (adică morcovi, cartofi dulci, spanac și dovleac) nu poate beneficia de tratamente de îndepărtare a părului cu laser nu este chiar reală.
Datorită nivelurilor de beta-caroten din sistemul lor, mulți vegetarieni experimentează o nuanță galbenă pe piele. Când pielea este galbenă, pigmentarea suplimentară absoarbe lumina laser și nu poate ajunge suficientă lumină laser la foliculul de păr. Cea mai bună modalitate de a determina dacă pigmentul pielii are o nuanță galbenă descurajatoare este să programați o consultație înaintea ședințelor de epilare definitivă.
 


MIT: Arsurile sunt un efect secundar

 
 
ADEVĂR. Pot apărea arsuri de la tratamentele de epilare cu laser; cu toate acestea, sunt rare și doar temporare. Pacienții potențiali cu piele închisă la culoare sunt cei mai susceptibili la acest efect secundar, iar evaluarea pielii înainte de tratament va ajuta la stabilirea așteptărilor.
 


MIT: Tratamentele sunt inconfortabile

 
 
ADEVĂR. Majoritatea pacienților spun că epilarea cu laser este mult mai puțin dureroasă decât alte terapii de îndepărtare a părului, cum ar fi epilarea cu ceară. Unii pacienți pot simți disconfort la tratamentele cu laser, în timp ce alții susțin că nu simt nicio durere sau disconfort.
Dacă sunteți sensibil la durere, este posibil să simțiți orice disconfort potențial mai intens.
 

 
MIT: Rezultatele vor dura o viață

 
 
ADEVĂR. În timp ce tratamentul de îndepărtare a părului cu laser nu poate și nu ar trebui să fie garantat pentru îndepărtarea completă a părului pe viață, este un tratament eficient pentru a reduce și a elimina creșterea actuală a părului. Laserele pot reduce numărul firelor de păr cu până la 80%, iar după tratament, părul va crește din nou mai subțire sau deloc.

Tehnicienii cu experiență și calificare pot face toată diferența atunci când vine vorba de îndepărtarea părului cu laser. 
 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod