Frumuseţea ta: Mania tatuajelor, ce şi cum se poartă. Ţie îţi plac?

Foarte controversate şi tot mai prezente pe corpurile vedetelor, tatuajele au început să câştige teren şi printre "oamenii obişnuiţi". Tot mai multe femei, aleg tatuajele pentru a-şi exprima sentimentele, pentru a-şi păstra anumite amintiri sau pentru a-şi declara dragostea veşnică faţă de o persoană.

Dacă te-ai hotărât să-ți decorezi corpul cu un tatuaj, este foarte important să te gândeşti foarte bine ce model te reprezintă, ce mesaj vrei să transmiţi, dar şi în ce zonă a corpului vrei să ţi-l faci.

Alege un model potrivit

Cea mai mare greșeală în alegerea tatuajului este diferenţa dintre mesajul pe care-l transmiţi şi personalitatea ta. Aşa că alege un model care să te reprezinte. Încearcă să eviţi desenele cu o conotație puternic masculină și optează pentru un simbol feminin: flori, fluturi, păsări sau chiar modele abstracte cu linii rotunjite.

Propriul tău tatuaj

Când îţi faci un tatuaj, încearcă sa eviți clișeele. Nu alege un model banal dintr-un catalog, nu te reprezintă. Mai bine te gândeşti ce anume îţi place ţie cel mai mult şi transformi, împreună cu artistul, într-un desen care să te caracterizeze. O altă idee este să-ţi tatuezi câteva cuvinte, un nume stilizat (încearcă să nu alegi numele iubitului, e posibil să nu mai ai acelaşi iubit peste 10 ani) sau un citat reprezentativ pentru tine.

Locul perfect


O altă dilemă, atunci când te decizi să-ţi faci un tatuaj este locul în care ţi-l desenezi.Întrebarea este următoarea: vrei să se vadă sau nu? Dacă-l vrei ascuns de privirile curioşilor alege acele zone ascunse străinilor (şolduri, talie, abdomen etc). Dacă vrei să te mândreşti cu el, poţi alege diverse zone pe care un tatuaj ar da foarte bine (încheietura mâinii, ceafă, talpa piciorului, gleznă etc.).

Un tatuaj temporar

Când nu eşti foarte sigură că vrei să porţi pentru totdeauna un desen pe corpul tău, poţi să încerci un tatuaj temporar. Întreabă în saloanele specializate de asemenea tatuaje. Astfel, ai posibilitatea să te acomodezi cu el şi să-ţi dai seama dacă e ceva pe care vrei să-l porţi mai mulţi ani sau doar un moft temporar. 

Atenţie la salonul în care ţi-l faci

Este foarte important să alegi un profesionist care să-ţi facă tatuajul, o persoană cu experienţă, dacă vrei ca tatuajul tău să arate bine. De asemenea, calitatea cernelii și a acului folosit pentru tatuajele permanente sunt elemente deosebit de importante. Toate instrumentele pe care le foloseşte trebuie să fie sterile (tatuajul se realizează prin injectarea unor pigmenţi), dacă nu vrei să capeţi, pe lângă un desen, şi o boală.

Cum îl ştergem

Partea bună este că atunci când te plictiseşti cu adevărat de tatuajul tău ai posibilitatea să ţi-l ştergi cu ajutorul laserului. Partea mai puţin bună este că o astfel de procedură este destul de scumpă, durează mai mult timp (ai nevoie de mai multe şedinţe) şi lasă şi cicatrice.  

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Ionela pe 29 Iul 2013, 18:06
    Tatuaje=cicatrici oribile

    Sa va fereasca Sfantul sa va scoateti tatuajul.Am vazut oameni care au ramas cu cicatrici oribile.De ce nu puneti si astfel de poze ca sa stie tinerii cu ce se aleg de fapt. In timp oricum se mai sterg si arata ca o pata de mizerie , iar daca vreti sa-l scoateti o sa arate urat locul.Asta in caz ca nu va nenoroceste vreun "expert"daruindu-va si vreo hepatia C. NU INCURAJATI TINERII SA FACA LUCRURI PE CARE APOI O SA LE REGRETE AMARNIC.AU PATIT-O URAT VEDETE DE PESTE OCEAN , DAR LA NOI IN ROMANIA...

    3
    0

  • anna pe 29 Iul 2013, 16:38
    tatuaje

    superb tatuajul

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod