Frumuseţea ta: 8 trucuri de machiaj ca să-ţi ascunzi ridurile. Încearcă-le!

Ridurile apar de la o vârstă tot mai redusă atunci când pielea nu este îngrijită corect şi când este expusă radiaţiilor solare fără protecţia necesară. Înainte să investeşti în creme antirid, încearcă 8 trucuri de machiaj ca să-ţi ascunzi ridurile.
Ridurile apar de la o vârstă tot mai redusă atunci când pielea nu este îngrijită corect şi când este expusă radiaţiilor solare fără protecţia necesară. Înainte să investeşti în creme antirid, încearcă 8 trucuri de machiaj ca să-ţi ascunzi ridurile.

Pe măsură ce înaintezi în vârstă, machiajul mai greu, în culori puternice, accentuează ridurile. Din acest motiv este important să-ți îngrijești pielea mai bine și să abordezi un look mai proaspăt pentru cele mai bune rezultate în ascunderea ridurilor.

Aplică o cremă hidratantă înainte de fondul de ten

Crema hidratantă este primul pas pentru un machiaj reușit, care nu va accentua ridurile de-a lungul zilei.
Cremele recomandate sunt cele care au oferă și protecție împotriva radiațiilor UV, cu SPF de minim 15.

Alege un fond de ten lichid

Optează pentru un fond de ten lichid, pe care îl poți întinde ușor pe piele fără să creezi un strat gros. Fondul de ten lichid este o alegere bună, iar efectul cel mai bun în ascunderea ridurilor îl obții atunci când alegi fondul de ten în nuanța pielii sau ușor mai închis la culoare, niciodată mai deschis.

Corectorul pentru cearcăne recomandat este cu o nuanță mai deschis la culoare decât fondul de ten folosit și se aplică cu cât mai multă delicatețe.

Optează pentru culori calde

Indiferent dacă ai utilizat un fond de ten sau o cremă cu efect subtil de bronz, nuanțele calde ascund cel mai bine ridurile.
Alege fardurile cu o pudră cât mai fină, care nu vor accentua ridurile nici după mai multe ore de la aplicare.

Evită rujul închis la culoare

Pe măsură ce înaintezi în vârstă, buzele se subțiază tot mai mult. Din acest motiv, rujurile în nuanțe mai închise accentuează ridurile ce pot apărea în jurul buzelor. După ce aplici un balsam hidratant pe buze, folosește un ruj cât mai apropiat de culoarea naturală a buzelor tale, sau un roz deschis.

Optează pentru creion de ochi

Creionul de ochi ascunde mai bine ridurile decât produsele lichide. Liniile obținute cu creionul pot fi îmbinate ușor cu restul machiajului, folosind chiar degetele pentru efectul cel mai reușit.

Folosește culori neutre în zona ochilor

Nuanțele nude, de maro și de negru, ascund cel mai bine ridurile de la ochi atunci când sunt folosite corect.
Experimentează cu produsele de tip cremă și pudră pentru a alege fardurile de ochi cele mai bune pentru tine. Cele cu pudră fină estompează ridurile pentru multe femei, dar nu sunt o soluție universală.

Renunță la mascara pentru genele inferioare

Cea mai bună metodă de a ascunde ridurile din zona ochilor este accentuarea ochilor folosind mascara doar pentru genele superioare. Dacă renunți la mascara pentru genele inferioare, ochii vor fi evidențiați mai bine, iar pleoapele lăsate vor fi estompate.

Îngrijește-ți corect sprâncenele

Modul în care arată sprâncenele este deosebit de important atunci când vrei să-ți ascunzi ridurile.
Apelează la un profesionist pentru conturarea lor corectă, apoi îngrijește-le cu atenție. Când sprâncenele îți trădează vârsta, ridurile devin mai evidente, indiferent de câtă atenție oferi machiajului potrivit.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod