Frumuseţea ta: Cum să-ţi îngrijeşti pielea şi părul în sezonul rece

În sezonul rece pielea și părul nostru au nevoie de o îngrijire specială. Gerul, vântul și diferențele mari de temperatură dintre căldura din casă și frigul de afară ne afectează tenul, dar și podoaba capilară. Tocmai de aceea, ritualul nostru de îngrijire din timpul iernii trebuie să fie altul decât cel din vară.

În sezonul rece pielea și părul nostru au nevoie de o îngrijire specială. Gerul, vântul și diferențele mari de temperatură dintre căldura din casă și frigul de afară ne afectează tenul, dar și podoaba capilară. Tocmai de aceea, ritualul nostru de îngrijire din timpul iernii trebuie să fie altul decât cel din vară.   

Cremă grasă, hidratantă

Primul pas pe care trebuie să-l faci când se instalează frigul este să-ți schimbi crema de față. Acum, indiferent de tipul de ten pe care îl ai, pielea ta se usucă mult mai ușor. Gerul și vântul îți afectează tenul, ți-l fac mai sensibil și mai aspru. Ai nevoie de creme speciale, pe bază de uleiuri și sau de unt.

Untul de shea, untul de cacao, uleiul de măsline, uleiul de cocos, uleiul de migdale sunt doar câteva ingrediente pe care orice cremă de iarnă ar trebui să le conțină.

De asemenea, crema de noapte este și ea foarte importantă. Chiar dacă în timpul verii săreai peste această etapă, acum este momentul să-ți schimbi obiceiurile. În timpul nopții tenul nostru se reface, tocmai de aceea are nevoie de ajutor. După demachiere și curățare cu loțiune tonică, ai nevoie de o cremă specifică vârstei, dar și tipului de ten. De asemenea, în sezonul rece nu ar trebui să vă lipsească uleiurile naturale (de măsline, de migdale, de argan). Chiar dacă nu le folosiți zilnic, una-două aplicări pe săptămână vă vor ajuta tenul afectat de fenomenele meteo.



Protecție în zona ochilor
Pielea din jurul ochilor este foarte subțire. Tocmai de aceea este cea mai sensibilă zonă a feței. Zona ochilor se deshidratează mai repede și rezistă cu greu la agresiunile factorilor de mediu. De aceea, în perioada rece are nevoie de o îngrijire suplimentară. Cel mai indicat este să folosiți o cremă în jurul ochilor seara, înainte de culcare. În timpul zilei este posibil să vă afecteze machiajul. Din cauza faptului că este o cremă grasă, dacă nu folosiți o bază de machiaj care să fixeze, fardul și rimelul vor curge.
O cremă de ochi eficientă trebuie să fie bogată în uleiuri hidratante și ingrediente antirid (argan, măsline, avocado etc).

Protecția buzelor
Buzele sunt, la fel ca și tenul, expuse frigului.
Tocmai de aceea au nevoie de o îngrijire zilnică. Un balsam de buze organic cu unt de shea sau cacao nu trebuie să vă lipsească din geantă. Este indicat să-l aplicați de mai multe ori pe zi și, neapărat, seara înainte de culcare.

Măști pentru față și păr
Pe lângă îngrijirea zilnică, tenul și părul nostru au nevoie, în timpul iernii, de măști speciale de hidratare și hrănire. Cel mai bine este să le preparăm chiar noi, în casă, din ingrediente naturale. Mierea, uleiurile naturale, bananele sau iaurtul sunt doar câteva produse din bucătăria noastră care ne pot ajuta tenul și părul în timpul iernii.

Cremă de mâini
Crema pentru mâini este un alt produs care nu trebuie să-ți lipsească din rutina zilnică.
Asemenea balsamului de buze, crema de mâini trebuie folosită de mai multe ori pe zi, dar și seara, înainte de culare. Mâinile sunt și ele foarte expuse frigului și de aceea se usucă foarte repede și crapă. O cremă grasă, pe bază de unt de shea și o perche de mănuși vă ajută să treceți cu bine peste iarnă.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod