Frumusețe: Secretele fondului de ten. Descoperă cum să arăți tânără și proaspătă

Fondul de ten este un produs de make-up indispensabil pentru cele mai multe femei.

Fondul de ten este un produs de make-up indispensabil pentru cele mai multe femei. Acoperă, protejează, oferă un aspect mat, repară imperfecțiunile, te ajută să arăți mai bine chiar și în cele mai rele zile ale tale.

Însă, pentru a obține rezultate remarcabile trebuie să cunosști mici secrete de folosire și de aplicare a fondului de ten.

Agită flaconul
Un lucru pe care foarte multe femei nu-l știu este că flaconul de fond de ten trebuie agitat înainte de folosire. Motivul este unul foarte simplu: textura fondului de ten trebuie omogenizată înainte să o scoți din recipient.

Cel mai bine este să întorci flaconul invers și să-l lovești de podul palmei.

Hidratare

Înainte de aplicarea fondului de ten ai nevoie de hidratare. Chiar dacă nu ai un ten uscat, dacă îți aplici fondul de ten pe o piele curată, fără cremă, acesta va intra în piele, asemenea unei creme. Astfel, riști ca în câteva ore de la aplicare să-ți dispară tot fondul de ten de pe față. 

Aplicare din mijloc

Atunci când aplici fond de ten pe fața, cel mai bine este să începi din centru feței spre exterior.

Indicat este să pui o cantitate mai mică de produs. Dacă ai riduri în zona ochilor, nu aplica o cantitate foarte mare, riști să le scoți în evidență. 

Zone delicate

Cele mai multe femei au o problemă cu zona maxilarului atunci când se dau cu fond de ten. Fie că folosesc prea mult produs, fie nu știu să estompeze acea zonă. Din această cauză, fața lor arată de parcă ar fi o mască. Este foarte important ca în această zonă să aplici foarte puțin produs (tocmai de aceea este bine să începi din centrul feței) și să estompezi foarte bine.

Nu trebuie să ai o dungă care să arate că până acolo ai fond de ten.

Încălzește-l

Un alt truc pe care foarte mulți make-up artiști îl folosesc este să încălzească fondul de ten pe dosul mâinii. Astfel, va ajunge la temperatura pielii tale și va adera mai ușor pe față.

De sus în jos

Atunci când este aplicat fondul de ten, mișcarea degetelor trebuie să fie de sus în jos, în direcția creșterii firelor de păr. Altfel, va apărea efectul de puf de piersică (atunci când puful de pe față devine vizibil).

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • stelina pe 15 Ian 2013, 18:11
    fondul de ten

    la sfarsitul aplicarii fondului de ten ,cu un burete de fata umed se tamponeaza pentru a lua surplusul

    5
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod