Excentricitate şi avangardă la MET GALA 2017

Covorul roşu al evenimentului caritabil Met Gala, ediţia 2017, organizat de Metropolitan Museum of Art din New York a fost asaltat de vedete ce s-au întrecut în ţinute fashion inspirate de Rei Kawakubo, ediţia fiind denumită ”Rei Kawakubo/Comme des Garçons: Art of the In-Between”.
Excentricitate, avangardă au fost cuvinte cheie ale acestei ediţii, cât le-a reuşit vedetelor vom vedea în cele ce urmează. Ţinutele le voi lăsa în seama specialiştilor avizaţi, voi vorbi în schimb despre machiajul pe care l-au abordat starurile hollywoodiene, pentru că nu-i aşa, mă găsesc acasă.

Ca o concluzie generală, tendinţele din acest sezon în machiaj îşi fac simţită prezenţa şi la Met Gala, Cat eyes-ul a fost vedeta evenimentului alături de machiaje monocrome. Multe dintre vedete şi-au dorit să epateze cu machiaje smoky eyes, însă foarte puţine au reuşit să îl ducă în zona fashion.
 
Mulţi dintre cei prezenţi au îndrăznit să abordeze o zonă nouă, însă la fel de mulţi au preferat să fie în zona lor de confort şi să păstreze look-urile ce le-au consacrat. Dintre aceştia am ales cinci vedete cu look-uri reuşite şi cinci vedete cu look-uri mai puţin reuşite.  

Adriana Lima


Este unul dintre modelele mele preferate din toate timpurile, este de o frumuseţe angelică. Conştientă de frumuseţea sa a ales un makeup no makeup look, care o avantajează.
Singurul centru de interes al apariţiei sale fiind rochia ce îi flatează silueta. O alegere inspirată din punctul meu de vedere.


Blake Lively


Un soft smoky eyes, în nuanţe de mari, buze în nuanţe naturale, tehnica baking îi conturează trăsăturile lui Blake Lively. Deşi nu are un machiaj ieşit din comun, este una dintre vedetele ce a ieşit în evidenţă prin simplitatea machiajului ce îi completează rochia. Nu ştiu de ce, dar mi se pare că a avut un look asemănător şi la alte evenimente… Nu a excelat dar nici nu a dat greş.


Gigi Hadid


Ne surprinde cu un cât eyes ce îi complimentează ochii, una dintre cele mai spectaculoase apariţii de la acest eveniment din punctul meu de vedere. Rujul în tonuri de roz, îi subliniază buzele, tenul este perfect definit prin soft contouring… Experienţa în fashion şi simţul estetic, o fac pe Gigi să nu treacă niciodată neobservată.


Lily Rose Depp


Ten de porţelan, luminos, buze nude şi cât eyes-ul au fost şi alegerea lui Lily Roşe Depp. Spuneam şi mai sus că acest machiaj este vedeta la acest eveniment.
Salut simţul proporţiilor de care dă dovadă, prin adaptarea machiajului la forma ochilor săi, care sunt uşor înfundaţi în orbită. Un machiaj mai accentuat al ochilor i-ar fi ruinat look-ul.


Rihanna


Poate fi considerată câştigătoarea în această cursă. De la rochia avangardistă la machiajul futurist, totul o recomandă pentru această poziţie. Este printre puţinele vedete ce au riscat cu un machiaj fashion. Definirea pomeţilor cu acea nuanţă de roz trandafiriu, ce se continuă şi în machiajul ochilor îi complimentează atât nuanţa tenului cât şi culoarea ochilor. Cred că este printre puţinele vedete care are constantă şi apariţii foarte bune! Well done!

Închidem lista celor mai reuşite look-uri şi ne îndreptăm atenţia spre vedete ce au avut look-uri plate sau total nereuşite.

Kim Kardashian

Au păstrat aceeaşi estetică a machiajului, ele pot fi luate la pachet. Machiajul lor este corect dar în acelaşi timp plictisitor şi plat. Acelaşi contouring out of trends, aceleaşi gene supra dimensionare, aceleaşi buze, aceleaşi ţinute.
Nimic nou…


Lena Dunham


Actriţa din serialul Fetele difuzat de HBO, are un smoky eyes care nu o prinde deloc, ba din contră îi afundă ochii, machiajul tenului pare neterminat, blush-ul lipsind cu desăvârşire, ea ar fi putut fi excepţia ce ar fi avut nevoie de contouring pentru a îşi evidenţia pomeţii. Buzele trebui să fie un pic mai colorate. Sprâncenele par sau sunt una mai lungă, alta mai scurtă. Total nereuşit, de la rochie, la hair stiling şi machiaj apariţia ei este dezamăgitoare.


Madonna


Una dintre vedetele ce pare că nu poate ţine pasul cu tendinţele este Madonna. Look-ul său este de-a dreptul hidos. Îi recomand să se trezească la realitate sau să se pensioneze… Apropo artiştii se pot pensiona?

Surorile Mary Kate şi Ashley Olsen


Au un machiaj care nu le avantajează deloc, dar deloc. În cazul ambelor vedete machiajul pare să curgă, să tragă trăsăturile feţei în jos, iar asta nu este bine deloc. Forma ochilor, structura feţei cer cu disperare un machiaj care să ridice ochii şi pomeţii.
Par de-a dreptul creepy. Cred că şi anul trecut tot pe această listă au fost, ar putea câştiga Zmeură de aur în machiaj.


Reese Witherspoon


Nu a reuşit să impresioneze, a ales un machiaj în nuanţele rochiei care îi accentuează cearcănele şi îi fac ochii să pară obosiţi. Sprâncenele sunt prea subţiri şi nefinisate. Nu, oricât aş încerca să găsesc ceva drăguţ, nu găsesc. Păcat, a avut şi look-uri reuşite.

Lista poate continua atât la cele care mi-au plăcut cât şi la cele care nu mi-au plăcut. Mă opresc însă aici… şi aştept cu nerăbdare ediţia de anul viitor!

See you next time,
Alina,
The art of illusion,
The world of make-up.
Alina Brailescu – www.abacademy.ro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod