De ce trebuie să ții cont când te dai cu ruj roșu

Nu e chiar atât de simplu să folosești un ruj roșu, însă dacă ții cont de sfaturile de mai jos, vei avea o imagine impecabilă!

Ai buzele uscate?

 
Dacă vrei să folosești un ruj roșu, mai ales dacă e vorba de unul mat, este esențial să îți pregătești buzele. Culoarea aceasta cu efect spectaculos are și talentul de a scoate la iveală mici defecte ale buzelor, așa că trebuie să previi acest pericol. Este foarte simplu: după ce te speli pe dinți, folosește periuța pe post de exfoliant, iar apoi, după ce tamponezi cu un prosop, aplică cremă de ochi pe buze. Este foarte hidratantă și mai puțin grasă decât alte produse cosmetice.
Practic, îți creezi o bază de machiaj minunată.

Folosești un ruj foarte cremos?

 
În cazul ăsta, e important să îl porți cu lejeritate. Asta înseamnă să nu îl aplici perfect pe contur, ci să îl aplici predominant pe interiorul buzelor și apoi să le apeși. Mai degrabă folosești un ruj cremos în cantități mici, ca pe un balsam, decât să riști să se întindă.

Nu face exces

 
Pericolul rujului roșu este că se așează cu ea mai mare ușurință pe dantura ta, din cauza aplicării în exces. Nu încerca să intensifici efectul, pentru că rujul se va ascunde în ridurile buzelor și va migra spre dinți!

Folosește contur și pensulă

 
În cazul rujului roșu, merită să testezi varianta completă de machiaj pentru buze. Pornești cu un contur un pic mai închis decât rujul sau cel mult echivalent și completezi interiorul buzelor cu ruj, folosind pensula.
Aplicarea are șanse să reziste mai mult și să păstreze un aspect pe care rujul, neînsoțit, nu îl poate crea. 

Creează un acord între nuanța tenului tău și nuanța rujului

 
Dacă nu ești încă dedicată unui ruj și te afli încă în teste, e util să știi că rujul roșu cu subtonuri albastre (mai degrabă decât galbene) scoate la iveală o strălucire caldă a feței. Deci mai degrabă spre un roșu vișină decât corai. Cea mai sigură nuanță de roșu este sângeriu deschis.
Sunt puține tenuri pe care nu se potrivește. Cu cât mai închis tenul, cu atât trebuie închisă și nuanța rujului. 


Vrei un efect de ruj, dar nu ai chef totuși să treci la a-l folosi zilnic?
Poți opta pentru un balsam de buze nuanțat. Spre deosebire de ruj, este mai hidratant, nu comportă riscul de a se întinde sau de a-ți păta buzele, și are și un efect minunat de umezeală, care face buzele să pară pline.
adnana-costandache
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod