Ce s-a întâmplat când nu m-am mai machiat timp de 30 de zile

Bloggerul Lisa Newlin povestește ce s-a întâmplat cu ea și cu viața ei pe parcursul celor 30 de zile în care a decis să nu mai poarte deloc machiaj.
“Am 30 de ani, ma machiez de la 15 ani, insa entuziasmul pe care orice femeie ar trebui sa il aiba atunci cand se infrumuseteaza, in cazul meu s-a transformat in panica. Panica atunci cand constientizez ca am nevoie de un rimel nou care costa nici mai mult, nici mai putin de 30 de dolari. Undeva pe parcurs, machiajul a inceput sa devina o corvoada, la fel ca spalatul pe dinti (de ce sa nu recunoastem ca uneori ne vine atat de greu sa facem asta) si dusul gunoiului afara. Devenise o rutina, ceva ce faceam pe pilot automat, pentru ca trebuia.
Asa ca intr-o zi m-am decis sa spun “Gata!”.


In urma cu cateva luni, am luat decizia sa ma afisez timp de o luna fara machiaj: fara creion-contur de buze, fara rimel, fara fond de ten… NIMIC.

Decizia mea de a merge cu fata „goala” nu a fost influentata de sumele mari date pe produsele de make-up sau pentru ca ma patez mereu pe bluza de fond de ten si bronzer. Au fost doi factori care au dus la aceasta decizie. In primul rand, voiam sa mai dorm cateva minute bune in plus in fiecare dimineata.
In al doilea rand, eram extrem de curioasa sa aflu cum reactioneaza oamenii in fata unei femei care a incetat brusc sa isi coloreze sprancenele si sa foloseasca gene false.

M-as simti mai puternica? Oare as invata sa am incredere in mine, asa cum sunt?  M-ar mai vedea ceilalti frumoasa naturala, cu mici riduri pe fata si pete maronii? S-ar comporta oamenii diferiti cu Lisa naturala? M-as simti altfel in pielea mea? Am vrut sa aflu.

ZILELE 1-3


Primele zile fara machiaj au fost grozave. Pielea mea se simtea curata si nu trebuia sa imi mai fac griji ca fondul de ten mi se scurge de pe fata din cauza caldurii.
Am fost placut surprinsa cand oamenii cu care interactionam de obicei m-au tratat la fel. Barista nu parea sa observe ceva schimbat la mine, iar vecinii nu au sunat la politie, panicati ca un strain (adica eu) a intrat in casa mea si a taiat gardurile vii. Cu toti am interactionat ca si pana acum: un salut si un zambet. Citeste continuarea pe andreearaicu.ro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod