Alege culoarea potrivita pentru buzele tale

Cand vine vorba de machiaj, alegerea culorilor este elementul care face diferenta intre un machiaj reusit si unul excelent.
Cand vine vorba de machiaj, alegerea culorilor este elementul care face diferenta intre un machiaj reusit si unul excelent. Iar pentru ca buzele sunt intotdeauna in centrul atentiei, nuanta rujului este deosebit de importanta. Descopera cateva trucuri care te ajuta sa alegi culorile si nuantele ideale pentru tine.   

Regula celor doua tonuri


Cea mai simpla regula pentru alegerea rujului este sa optezi pentru nuantele cu maximum doua tonuri mai inchise decat culoarea naturala a buzelor tale. Ca sa poti testa corect, aplica rujul pe o singura buza. Daca este cu numai un ton sau doua mai inchis decat culoarea ta naturala, ai gasit rujul potrivit.

Daca iti cumperi rujul sau gloss-ul dintr-un magazin in care nu il poti testa, te poti baza pe culorile printate pe ambalaj.
Asaza ambalajul in dreptul buzelor si compara in oglinda culoarea ta naturala cu cea de pe ambalaj. Ideal este sa te poti privi in lumina naturala, in dreptul unei ferestre.

Nuantele de baza


Dincolo de regula celor doua tonuri, exista o alta metoda, ceva mai complicata, de a alege un ruj. Pentru cele mai bune alegeri trebuie sa tii cont de culoarea pielii tale, de cea a ochilor si a parului. Iata care sunt alegerile recomandate, in functie de fenotip:

Ten deschis

Femeile care au pielea deschisa la culoare pot opta pentru variante nude de roz, coral, piersica.
Nu sunt recomandate rujurile maro pentru ca iti fac pielea sa para foarte deschisa si ii ofera un aspect cenusiu.


Ten mediu
Daca ai tenul de culoare medie, poti opta pentru nuante ceva mai inchise. Vei arata foarte bine cu rujuri in nuante de roz sau nuante care au ca ton de baza violet si pruna. Evita rosul aprins, alegand in loc nuante de rubiniu.   

Ten inchis

Nuantele de pruna, ciocolatiu sau rosu sunt perfecte pentru pielea maslinie. Pentru machiajul de zi alege nuante de maro (caramel, ciocolatiu), iar pentru cel de seara alege rujuri cu tonuri de baza mov sau violet.

Cum alegi nuanta potrivita de rosu?


Multe femei cred ca nu pot purta ruj rosu. Secretul consta in alegerea corecta a tonurilor de baza. Daca pielea ta este deschisa la culoare si are tonuri rosiatice, opteaza pentru un ruj de culoarea ciresei.
Tenul masliniu poate fi foarte bine asortat cu nuante de rosu aprins, iar cel mediu este compatibil cu nuante de baza mov. O regula importanta in ceea ce priveste rujul rosu este faptul ca nu trebuie sa il asortezi cu tinuta.


Daca esti de parere ca rujurile in culori intense nu ti se potrivesc, aplica pe buze un balsam transparent, apoi tamponeaza din loc in loc cu ruj si uniformizeaza culoarea cu varful degetului. Vei oferi buzelor tale culoarea dorita, dar fara sa le incarci prea tare.

Iata cateva trucuri pentru aplicarea rujului sau glossului oferite de Nick Barna, makeup artist oficial Maybelline NY:

  • Culoarea rujului adera mai bine si dureaza mai mult daca este aplicata pe o suprafata catifelata.
    Exfolierea buzelor, o data pe saptamana, iti asigura o culoare luminoasa.
  • Conturul de buze nu trebuie sa fie niciodata vizibil.
  • Aplica intotdeauna conturul de buze inaintea rujului.
  • O baza de machiaj sau un balsam de buze va impiedica scurgerea gloss-ului de pe buze.
  • Rujul si luciul de buze trebuie sa se potriveasca tenului, parului si dispozitiei celei ce le poarta, niciodata tinutei sale
  • Pentru un aspect natural, poarta un gloss a carui nuanta sa fie asemanatoare culorii buzelor tale.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Maria pe 19 Feb 2013, 21:33
    Draga Claudia

    Cu regret te informez ca in acest caz tu esti analfabeta. Insa, pentru ca azi ma simt mai darnica decat de obicei, iti ofer o mica lectie de gramatica! ntru că explicaţia e ceva mai complexă şi nu foarte accesibilă vorbitorilor de limba română fără ceva studii/pasiuni aparte în domeniu şi pentru că nici chiar lor nu le pare foarte riguros raţionamentul, doar facem menţiunea conjugării corecte: - eu (mă) aşez - tu (te) aşezi - el/ea (se) aşază - noi (ne) aşezăm - voi (vă) aşezaţi - ei/ele (se) aşază Au revoir! (in franceza, pentru ca observ ca romana nu este punctul tau forte)

    1
    1

  • Claudia pe 10 Sep 2012, 22:26
    Jurnalisti analfabeti

    "Asaza ambalajul in dreptul buzelor..." "asEaza" ar fi corect romaneste:)

    3
    3

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod