5 riscuri care-ţi pot distruge faţa

Cât timp îţi ia machiajul de dimineaţă? 10, 15 minute sau o jumătate de oră? De câte ori nu ţi s-a întâmplat să fii prea adormită sau grăbită şi să greşeşti machiajul?
Cât timp îţi ia machiajul de dimineaţă? 10, 15 minute sau o jumătate de oră? De câte ori nu ţi s-a întâmplat să fii prea adormită sau grăbită şi să greşeşti machiajul? Aceste probleme pot fi rezolvate cu ajutorul machiajului permanent. Însă această soluţie presupune şi riscuri.

Machiajul permanent este un tatuaj destinat corectării unor defecte dar şi pentru a sublinia anumite trăsături. În ciuda numelui de machiaj permanent, acesta durează doar câţiva ani şi poate fi îndepărtat cu ajutorul laserului, ca orice alt tatuaj. Dacă te hotărăşti pentru un astfel de machiaj, indiferent dacă este vorba de tatuarea sprâncenelor sau conturul buzelor, trebuie să ţii cont că, la fel ca şi în cazul altor intervenţii, riscuri există.


1. Rezultate dezamăgitoare

Acesta este principalul risc la care te expui. Este posibil ca forma sau culoarea obţinută în urma intervenţiei să nu te mulţumească. În acest caz soluţia o reprezintă "ştergerea" cu ajutorul laserului. Însă, o intervenţie cu ajutorul laserului, în zone precum sprâncenele, distruge rădăcina firului de păr şi în plus lasă cicatrici.
O altă soluţie constă într-o altă şedinţă de machiaj permanent în care culoarea aleasă iniţial pentru contur este înlocuită de culoarea pielii.

2. Reacţii alergice

Deşi cazurile sunt rare, există persoane care pot suferi reacţii alergice. Înainte de intervenţie, este necesară efectuarea unui test de toleranţă la substanţele colorante.

3. Infecţii

În cazul în care echipamentul folosit nu este sterilizat, riscul de a contacta boli precum hepatita C, hepatita B, tetanos, tuberculoză şi chiar HIV este mare. Din acest motiv este foarte important să te asiguri că intrumentul folosit pentru machiaj este steril.


4. Afecţiuni cutanate

Dacă esti predispusă la cheloide (formaţiuni fibroase ale pielii, apărute pe locul unor cicatrici), este posibil ca acestea să fie provocate şi de un simplu tatuaj. O altă afecţiune care a fost asociată cu tatuajele este şi psoriazisul.

5. Cicatrici

Îndepartarea oricărui tip de tatuaj poate lăsa semne pe pielea ta.

Înainte de a te programa pentru o astfel de intervenţie gândeşte-te de două ori. Ia în calcul riscurile şi nu uita că acest tip de machiaj nu poate fi îndepărtat doar cu loţiune demachiantă şi poate lăsa semne permanente pe faţa ta.
Procesul de înlăturare a unui tatuaj se bazează în principiu pe laser şi, chiar dacă tehnologia a progresat, este destul de dureros şi de costisitor.

Atenţie! Există şi contraindicaţii pentru machiajul permanent. Nu este recomandat persoanelor cu afecţiuni care determină o refacere dificilă a ţesuturilor, precum diabetul zaharat, hemofilia (care provoacă sângerări prelungite) şi epilepsia (tulburare neurologică). De asemenea, este contraindicată în sarcină.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • theodora pe 10 Nov 2010, 16:00
    buna

    cam cat costa un tatuaj contur pentru buze?va pup

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod