Machiaj pentru seara de Paste

In seara de Paste o femeie trebuie sa-si compuna o imagine decenta, ceea ce presupune si un machiaj curat, simplu si luminos. Este evident ca nu este un moment propice pentru experimente in machiajul de seara sau pentru exersarea vointei in ceea ce priveste respectarea tendintelor de orice fel.

Oricum, o parte din tendintele acestui sezon pledeaza pentru romantism, feminitate si fragilitate, concretizate prin dantele, volane tip garofita, voaluri in culoarea cenusei de trandafir si mult, mult alb.

In alte tari exista obiceiul ca femeile sa-si fardeze obrajii si pleoapele cu praf stralucitor (glitter), pe care-l achizitioneaza odata cu ornamentele specifice sarbatorilor de Paste. Acest tip de machiaj are rolul de a evoca lumina si bucuria sufletului. La noi insa acest obicei (inca) nu exista, deci automat iese din discutie si ramane de analizat un machiaj fin si corect.

Baza de machiaj va fi clasica, alcatuita din fond de ten, anticearcan si pudra, toate alese exact in culoarea naturala a pielii. Se vor textura sprancenele cu un fard brun sau cu un creion special creat pentru acest lucru. Daca linia sprancenelor este definita bine, toata fizionomia va avea un aer pozitiv si trasaturile frumoase se vor evidentia.

Fardul pentru pleoape va fi bej deschis semimat sau mat, aplicat pe toata suprafata pleoapelor, foarte bine estompat spre arcade, fara discontinuitati de culoare. Genele se vor farda cu un mascara pentru gene dese, eventual maro.

Se va folosi un fard de obraz intr-o nuanta proapspata de roz zambila, care se va combina cu pudra si se va aplica pe pometi spre tample si putin pe arcade.

Nu se va folosi un creion pentru conturul buzelor, ci se va aplica doar un ruj in nuanta roz pastel. Machiajul va fi gata dupa ce rujul se va tampona cu un servetel pentru a obtine un efect de tranparenta.

Un astfel de machiaj poate fi pus in valoare si de o atingere delicata a unui parfum floral, racoritor care se va pulveriza la baza parului, langa tample. Parul va fi strans.





 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod