Vergeturile - tratamente si solutii

Potrivit statisticilor, vergeturile sunt extrem de raspandite in randul femeilor, si intr-o mai mica masura si al barbatilor. 90% dintre femeile insarcinate dezvolta vergeturi in timpul sarcinii, in timp ce 70% dintre tinere sufera de vergeturi inca de la varsta adolescentei.
Potrivit statisticilor, vergeturile sunt extrem de raspandite in randul femeilor, si intr-o mai mica masura si al barbatilor.

90% dintre femeile insarcinate dezvolta vergeturi, in timp ce 70% dintre tinere sufera de vergeturi inca de la varsta adolescentei.
 
"Vergeturile sunt leziuni ale pielii ce apar ca rezultat al deteriorarii si ruperii fibrelor elastice si al reducerii sintezei colagenului pe suprafata tesutului cutanat unde se gasesc. Profunzimea lor atinge, de cele mai multe ori, toate straturile pielii, fapt care explica de ce tratamentul le poate doar ameliora aspectul, insa nu le poate indeparta complet", aflam de la medicul dermatolog Andra Cristea.

Vergeturile nu implica probleme de natura medicala, insa reprezinta o reala problema de natura cosmetica.

Acesta este si motivul pentru care putem vorbi despre o adevarata industrie creata in jurul inesteticelor vergeturi: creme, lotiuni, tehnici de masaj, terapii.
 

Cosmeticele anti-vergeturi - efectul "intepaturii de albina"

 
Cu toate acestea, realitatea este diferita de ceea ce credem atunci cand apelam la tratamente minune pentru a scapa de vergeturi.
Vergeturile reprezinta rupturi in structura de rezistenta a pielii. Aceste fibre nu se mai pot reface, astfel ca putem vorbi despre rupturi permanente.
 
Tratamentele medicale minim invazive, precum peeling-ul chimic, lumina intens pulsata, mezoterapia si terapia cu laser nu fac minuni, ci pot oferi doar o imbunatatire a aspectului, o usoara estompare si decolorare a vergeturilor, facandu-le mai putin vizibile.
 
"Tratamentele medicale reusesc sa reduca dimensiunea vergeturilor si sa le estompeze culoarea. In aceasta situatie nici nu putem lua in calcul un posibil efect al cremelor anti-vergeturi. In cazul tratamentelor cosmetice efectul este similar cu cel al unei intepaturi de albina: aparatura din saloanele de cosmetica, prin caldura degajata, impreuna cu masajul, nu face decat sa tumefieze zona din jurul vergeturii, facand astfel vergeturile mai putin vizibile. Insa acestea exista si reapar dupa maximum o luna", explica dr. Calin Dobos, medic specialist in chirurgie faciala si in chirurgie plastica si competenta in laser chirurgical.
 

Terapia minim invaziva estompeaza vergeturile

 
Peeling-ul chimic, laser terapia, lumina intens pulsata si mezoterapia actioneaza tintit asupra vergeturilor, relizand o reducere a dimensiunii lor si o decolorare precoce. Efectul acestor terapii este de atenuare, nu de eliminare.
 
Numarul sedintelor necesare difera in functie de complexitatea vergeturilor si de reactia corpului la terapie. Unele persoane nu inregistreaza niciun efect in urma primei sedinte, in timp ce in cazul altor persoane efectul este vizibil.

O sedinta de terapie minim invaziva impotriva vergeturilor variaza ca pret in jurul sumei de 100 – 150 euro.

Liftingul de coapse si abdominoplastia, solutii in cazuri extreme

 
Potrivit dr. Calin Dobos, singurul tratament de indepartare definitiva a vergeturilor este acela chirurgical: liftingul de coapse, atunci cand vergeturile sunt prezente in zona coapselor, si abdominoplastia, atunci cand vergeturile se afla in zona abdomenului.
 
"Vergeturile de pe coapse si de pe abdomen sunt cele mai frecvent intalnite, dar si cele mai suparatoare, deoarece sunt destul de vizibile. Prin liftingul de coapse si abdominoplastie vergeturile sunt indepartate complet deoarece se indeparteaza exact pielea care contine vergeturile. Trebuie precizat insa, ca operatiile se indica relativ rar, doar in cazurile in care exista si un exces de piele", declara medicul.
 
Exista si alte metode terapeutice intermediare – acestea urmaresc producerea unei contractii cutanate.

"Acestea presupun o 'ridicare' a pielii de pe tesutul de dedesubt, prin niste incizii mici, si apoi aplicarea unor pansamente, corsete speciale care sa dirijeze vindecarea pielii in noua pozitie. Si in acest caz, vergeturile nu dispar ci doar se mai estompeaza. Precizez ca gradul de estompare variaza de la o persoana la alta", a explicat dr. Calin Dobos.
 
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Comentarii (9)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • grigoras pe 22 Mai 2011, 22:41
    vreau un sfat si o recomandare pentru vergeturi si exces de piele pe abdomen in urma sarcinii

    buna ziua ma numesc Catalina si am 23 de ani si am o problema pe care sper ca ma puteti ajuta si a ma indruma ce sa fac! acum trei ani am nascut o fetita sanatoasa de 3,90kg,dupa nasterea fetei pielea nu mi sa mai retras la loc si vergeturile sunt foarte vizibile de pe o coapsa pe alta deci practic coapsele si burta imi sunt pline de vergeturi,problema mai grava e pielea care nu sa mai retras si imi atirna! Am incercat tot felul de creme si aparate de fitnnes dar fara nici un rezultat, si o a treia problema e ca daca imi fac aceasta interventie pe care mi-o recomandati mai pot ramine insarcinata fara sa am probleme pe toata perioada? Multumesc si astept cu mare interes raspunsul dumneavoastra!

    3
    0

  • alynik19 pe 5 Nov 2010, 12:16
    vergeturi

    am si eu niste vergeturi pe abdomen foarte vizibile si pielea lasata nu sa refacut in totalitate de la nastere.....cum pot scapa si eu de aceste vergeturi cu produse cosmetice si cum se numesc

    0
    2

  • andeelaella pe 20 Aug 2010, 00:42
    help

    sunt insarcinata in luna a 8-a si mi-au aparut multe vergeturi pe abdomen,solduri,coapse si sani.nu exista nici macar un tratament naturist care sa le poata estompa?

    0
    2

  • Phoebe pe 12 Iul 2010, 22:27
    Andreea

    Am vergeturi din adolescenta, pe sani, coapse si fund. Intotdeauna am fost foarte slabuta, deci nu din cauza ingrasarii, slabitului sau vreunei sarcini mi-au aparut...Se pare ca modificarile endocrine din perioada adolescentei au ceva de spus in privinta asta, in special suprarenalele. Cel mai bine este sa te duci la dermatolog, se mai poate repara tesutul numai daca vergeturile sunt inca violet. Daca se albesc, nimic nu se mai poate face. Nicio crema sau alifie sau vitamina nu mai are efect. Eu m-am obisnuit cu ele, sunt frumoasa si asa cu vergeturi, si de parerea asta e si prietenul meu :). Eu m-am obisnuit cu ele, nici nu le mai bag in seama.

    2
    0

  • deeea pe 12 Iul 2010, 17:26
    care dintre ele?

    am auzit cazuri in care chiar au disparut e buna vitamina A sau E? as vrea sa incerc

    0
    1

  • andrEA pe 12 Iul 2010, 16:42
    gresit...

    vergeturile nu DISPAR, dar se poate imbunatii aspectul lor..

    1
    0

  • ioa pe 12 Iul 2010, 12:18
    nebunie

    Eu am inteles ca vergeturile dispar prin aplicarea vitaminei E pe piele...;)) Cine mai stie ?!.....

    0
    0

  • Andra pe 10 Iul 2010, 12:57
    Vitamina A

    Mie mi-a recomandat medicul de familie sa masez zonele in care am vergeturi cu vitamina A...pt ca reface structura pielii. Nu ma astept sa faca minuni dar parca se observa o usoara imbunatatire a aspectului pielii. Poti sa incerci si tu Andreea...gasesti la orice farmacie vitamina A uleioasa...costa 3 lei sticluta.

    0
    0

  • Andreea pe 10 Iul 2010, 10:26
    pe sani

    Am 18 ani si am vergeturi pe sani. Cum pot scapa de ele?

    0
    3

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod